Yritystoiminnan yllätys – puuhastelusta tositoimintaan parissa vuodessa

Ensiksi pyydän anteeksi. Tähän olisi pitänyt julkaista ”Paha velka 2” mutta ulosoton tietojen päivittymisessä kestää enkä näe vieläkään mitä ensimmäisellä palkan ulosmittauksella on tehty. Siispä julkaisen tämän tässä kohtaa.

Yrittäminen – kokeileminen ja koeponnistaminen. Sitähän se on. Yrittäminen – työnteko nähdäkseen johtaako se mihinkään.

Omassa yrittäjyydessäni on ihan hurjan paljon sitä yrittämistä eli kokeilua ja koklaamista. Myös paljon sitten epäonnistumista ja ideoita jotka eivät kanna tai joihin oma usko jollain tapaa hiipuu.

Tällä hetkellä olen yrittäjyydessä kiinteästi mukana kahden yrityksen verran oman päivätyön lisäksi. Syksylle pitäisi yhtä koeponnistusta taas viritellä koska idea jyrsii muuten takaraivossa taas yhden pitkän vuoden, syksy kun on aika kun tuo idea täytyy vireille laittaa. (Postausaihio on kirjoitettu alkukesällä, tämä koenponnistus on toteutettu kun laajennamme nyt syksyllä liiketoimintaa).

Puolison kanssa viritelty pikkupikkubisnes on kasvanut siten että lähestymme tilannetta jossa puoliso voi jäädä omasta päivätyöstään yrityksen töihin. Korona ja kesä tuovat haastetta mutta katsellaan miten käy. Aikasyöppö ja vastuuta on riittämiin mutta myös paljon antoisia hetkiä niin että keho ja mieli jaksavat kuitenkin yrittää, sanan molemmissa merkityksissä. (Tämäkin on kirjoitettu alkukesästä. Puoliso on jäänyt yritykselle duuniin).

Mitä se ”tositoiminta” sitten tarkoittaa? No meidän tapauksessa sitä että pieneksi hauskaksi lisäpuuhaksi tarkoitettu myyntitoiminta jossa täysin hyväksyttävä liikevaihto olisi ollut 8000-12000€ vuodessa onkin kasvanut maahantuonti- ja jakelutoiminnaksi missä teemme saman verran kuukaudessa liikevaihtoa. Eli sellaista suunnilleen sadantonnin rahamäärää pyöritellään vuositasolla nyt tämän hetken luvuilla.

Nostan epäsäännöllisesti km-korvauksia riippuen miten olen firman ajoja tehnyt, lisäksi päivärahoja myyntimatkoilta. Palkkaa en ole nostanut koska olemme pyrkineet kasvamaan mahdollisimman nopeasti eli ostamaan lisää inventaariota. Mikäli pystymme jatkamaan kasvua niin vuoden-parin kuluttua olisi tilanne jossa voin nostaa pientä palkkaa sen lisäksi että puolisolle maksettaisiin käypä korvaus työpanoksestaan.

Nyt kun shit hit the fan already, olisi kyllä tarkoitus pyrkiä nostamaan itsellekin vähäsen palkkaa uo-velkojen maksamiseen. Tässä on kaksi erilaista polkua kulkenut rinnan ja molempien päässä odottava palkinto on joko näkösällä tai jo saavutettu: Liikatyöskentelyn ja palkatta työskentelyn luomat paineet ja odotus ja toive paremmasta, sekä nollasta kasvatetun oman yrityksen kasvaminen kohti toivottavasti vakavaraista tulevaisuutta. Yritys saa kuukauden sisällä kaksi uutta myyntikanavaa ja avaamme toimintaa uusille asiakasryhmille joten toivon mukaan myyntivolyymi jatkaa kasvuansa. Jos kasvu jatkuu samaan tahtiin tulevan vuoden aikana kuin mitä se on ollut kuluvan vuoden on selvää että saan ihan oikeaa kahisevaa säännöllisenä lisäansiona myös tästä yrityksestä. Kun se hetki koittaa, nollaantuu monta stressin paikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *