Visan purkutalkoot

Instagramin puolella näytin kun tein Visan poismaksamista varten prosenttitaulukon. Samantyyppisiä olen käyttänyt aiemminkin visuaalisena apuvälineenä sekä velan maksamisessa että esimerkiksi 52 viikon säästöhaasteessa.

Bank Norwegianin saldo alkaa olla hyvin, hyvin lähellä nollaa ja tämän viikon aikana laitan irtisanomisilmoituksen siitä. Velkatilannelistauksissa tulee sitten loppukuusta tarkempaa kuvausta asiasta.

Puhuin juuri puolison kanssa siitä että että blogin perusteella tulee vaikutelma siitä että minulla on alttius talousongelmiin. Joo, toki näin voi ollakin. Mutta voi myös olla niin että satun vain kirjoittamaan siitä mitä kymmenet tuhannet kokevat. Alttiutta lisää toki myös se että en ole asunut aikuisiälläni oikeastaan koskaan siten että olisin sinkku, työssäkäyvä aikuinen joka elää vain yhden hengen taloutta. Minulta puuttuu tällainen pieniliekkinen vaihe elämästä ellei ikävuosia 18-21 lasketa. Silloinkin kyllä opiskelin.

Mutta itse asiaan! Alla havainnekuva prosenttitaulukosta jota alan täyttämään kun kortti nro 2 otetaan työn alle.

Kun Visan saldo vähenee, mustaan/tuhrin/tarroitan jokaisen prosentin kohdalla listaa tyhjästä täydeksi. Yksi prosentti Visan täydestä saldosta on 20€ eli jokaisen kaksikymppisen kohdalla olen askelen lähempänä täyttä pelilautaa 🙂

Visan purkaminen oli alunperin tarkoitus tapahtua vastan Nordean Masterin jälkeen mutta kun tajusin että Visan korko on noussut suuremmaksi, sekä saldo on Masteria pienempi niin se kuuluisi tappaa ensin. Myös se että Vihreä Visa tuntuu ikävämmältä irtisanoa suorastaan kiljuu sitä että siksihän se täytyy irtisanoa. Ikävämmältä se tuntuu siksi että oikein käytettynä S-Pankin kortti olisi ihan passeli ilmaisuudessaan. Ja se on ollut melko pitkään matkassa mukana. Tällaiset sentimentaaliset kytkökset tulee räjäyttää taivaan tuuliin joten aion kohdella tätäkin luottokorttia kuin perivihollista ja iloita sen voiman eli saldon vähenemisestä.

Suunnitelman seuraavaa vaihetta olen tänään pohtinut liiaksikin. Mitä enemmän näitä olen pyöritellyt sen nopeammin ajatus muuttuu. Kun mielessä kummittelee ajatus että mitä jos keskittäisi maksuja vauhdilla käyttöluottoon ennen korttia. Käyttöluoton maksu on 150€/kk ja sen kun saa vapautettua muuhun, olisin niin kovin paljon vapautuneempi itse. Vaikka mitenpäin lumipallottaa samat massit valuvat joka tapauksessa velkaan, mutta jotenkin nyt se ”pakko” maksaa lyhennystä 150€/kk onkin alkanut ahdistaa. Korttien kanssa voin joustaa kohti minimilyhennystä jos tulee tiukempi kuukausi, ja silti todennäköisesti en joustaisi kun tietoisuus varatiestä on olemassa. Katsotaa miten tässä teen kun kuukaudet vierivät eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *