Velkaisen kesälomamatka

Lähden viikonloppulomalle. Pienellä budjetilla on mahdollista matkustaa ja haalia aivan täydellisiä muistoja ja kokemuksia. Sen sijaan että lähtisin etelän rannoille sinisin siivin, lähdenkin kotimaan kierrokselle omalla autolla.

Lähden lapseni kanssa yksinkertaiselle kaupunkilomalle, jonka pääkohteina ovat joko halvat tai ilmaiset tekemiset. Eväät levähdysalueella syöden, Yyterin rannoilla aurinkoa ottaen ja uiden, sisävesiristeilyllä maisemia ihaillen, karkkitehtaassa ostoksia tehden, siten kuluu velkaisen lomareissu. Yhden hotelliyön varasin, toisen otan jos ajaminen kyllästyttää. Parissa päivässä saa ihmeen paljon aikaan ja unentulo illalla on taattu kun touhuaa koko päivän. Lapsi viihtyy autossa kauemman kuin tunnin kerrallaan joten ajaminen ei ole ongelma.

Rahaa en erityisemmin ole budjetoinut, aion mennä sillä viisiin näppituntumalla itseeni luottaen, että en ala törsäämään aivan typeryyksiin. Hotellin tosin katsoin sekä hotelliketjujen omilta sivuilta että hotellivaraussivustolta. Mietin omppuhotellia halvempana vaihtoehtona, sekä erilaisia hostellivirityksiä, mutta sain niin hyvän diilin tutusta hotellista jossa on mahtavat aamupalat, että oli edukkaampaa valita se. Vielä kun tiedän missä tuon hotellin lähellä on halvin parkkialue, päädyin ratkaisuun.

En ole pitkään, pitkään aikaan muuten ollut hotelleissa omalla rahalla. Viimeksi kai vuonna 2010. Työmatkoilla sen sijaan viime aikoina aika paljon.

Auto syö vähän dieseliä, eikä reissun ”nähtävyydet” liikoja maksa (huvipuistojen rannekehinnat ovat moninkertaisia), joten liikoja ei kulu rahaa. Lomalla kotona oleminenkin on monelle kovin kallista kun tietyt oheistoiminnot vievät rutkasti käteistä. Oheistoiminnoilla tarkoitan esimerkiksi lomakännäämistä ja jopa päivittäistä grillaamista. Itse olen muuten syönyt grilliruokaa tänä kesänä kerran, sekin kyläpaikassa kun tarjottiin. En oikein ole tirisevien pihvien ja jauhomakkaran ystävä..

Päivitystä:

Lomamatka muuttui aiottua mukavammaksi kun saimme kutsun lähisukulaisen mökille. Siellä vietettiin päivä. Hotellissa odotti yllätyksenä korkeatasoisempi huone kuin mitä olin varannut (samaan hintaan siis) ylibuukkauksen takia.

1 ajatus aiheesta “Velkaisen kesälomamatka”

  1. Mukavalta kuulosti lomareissusi. Ei ole mikään häpeä viettää kesälomaa kotosalla, vaikka monet niin tuntuu kuvittelevan. Itse olin alussa reissussa mutta sitä seuraavat 3 viikkoa on menneet pikkurahalla fillarin selässä, lähirannalla omilla eväillä herkutellessa ja kavereita tapaillessa. Ikeassa oli aamiaistarjous 0,50 senttiä, sinnekin poljin pariin kertaan syömään, kotona kun valmista aamiaista ei ole. Mukavia lomareissuja edelleenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *