Velka numeroina

Velkaa on tällä hetkellä seuraavasti:

Diners club 744€ (yllättäen tuo ei ollutkaan lainkaan tapissa, limiitti on 2000€)
Käyttölaina 1: 3480€ (tapissa)
Käyttölaina 2: 1106€ (tämä on se mikä oikeasti lyhenee, ollut 5000€)
Visa: 2000€ (tapissa)
Mastercard: 2000€ (tapissa)

Yhteensä noista velkaa näyttäisi olevan 9330€. Jotenkin ajattelin että tuo Diners olisi ollut lähellä kahden tonnin rajaa, iloisena yllätyksenä olenkin sitä joutunut käyttämään paljon vähemmän kuin mitä luulin. Dinersia käytän oikeastaan poikkeuksetta ruokakaupassa lähellä tilipäivää kun rahaa ei enää ole. Kuukaudessa se vinkuu keskimäärin 50€ edestä kun lyhennys on 100-150€. Eli onhan sekin siis lyhentynyt koko ajan. Positiivinen yllätys kaikkien noiden lukemien keskellä.

Suunnitelma on seuraavanlainen: Käyttölaina kakkosesta on jäljellä maksusuunnitelman mukaan kahdeksan erää, sitten sitä ei enää ole. Aion vakaasti saada sen maksettua pois kesän loppuun mennessä. Jos kaikki käy hyvin, saan sen lomarahoista maksettua pois.
Tämän jälkeen pääsen seuraavan kimppuun, tod.näk. Diners maksetaan sitten pois.

Voi kun sitä on ollut ajattelematon. Luottoja ja kortteja on tuputettu kotiin asti, ei ole pitkä kun Amexilta tuli kosintakirje… S-Pankissa joskus kävin jotakin kysymässä, ja samalla reissulla ehdottivat tavallisen S-bonuskorttini vaihtamista Visalliseen.. Ääh.. Käyttölaina 1 tuputettiin osake- ja rahastokauppojen yhteydessä, ei ole todellista!!! Minulla oli siis joskus rahasto-osuuksia sekä osakkeitakin. Kun tuo laina oli yhtäkkiä käytössä, kävi niin että ostin lainarahalla rahasto-osuuksia. Oli ollut nousukausi ja itse asiassa monet osuudet ja osakkeet olivat tuottaneet ja kasvaneet. Tämän vuoksi en pitänyt lainkaan ongelmallisena käyttää lainaa noihin, tulisihan sieltä varmasti omat takaisin ja paljon ylikin.. Mutta sitten alkoi katastrofi talousmaailmassa, käytännössä rahastojeni arvosta suli 80% ja jäljelle jäi vain velkaa. Kiva. Tarvitseeko sanoa että pesin käteni tuosta maailmasta, nyt sitten maksellaan oppirahoja.
Nuo ovat vain osasyy velkaantumiseeni. Minä itsehän kuitenkin olen käyttänyt kaiken sen rahan jota minulla ei alkuunkaan ole ollut.

Vaikeinta on myöntää se että on velkainen. Ei auta kuin maksaa takaisin. Vaikka kuinka hitaasti ja korkojen kera, mutta takaisin maksetaan. Ja tällä hetkellä suunta on oikea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *