Velka numeroina – marraskuu

Jos tämä on ensimmäinen näkemäsi velka numeroina -katsaus et ehkä saavuta täydellistä kuvaa tilanteesta. Paina sivun ylälaidasta Velka numeroina -nappia ja selaile aiempia katsauksia, vaikka aina vuoden 2013 huhtikuusta niin näet myös sen mitä on tapahtunut aiemmin.

Käydäänpä läpi tämän kuukauden velkasaldoa.

Edelleen nähtävissä on vauhdin olennainen hiljentyminen. Jos vertaa muutaman kuukauden takaisiin tilanteisiin kun asuntolaina ei vielä ollut laskelmissa mukana huomaa että velka lyhentyy satoja euroja vähemmän kuin aiemmin. Toisaalta kaikki menee aikatauluista edellä ja kuitenkin oikeaan suuntaan – kohti velattomuutta. Tämän vuoden lopussa opintolainan piti saavuttaa yhdellä lisälyhennyksellä 4500€ raja. Edellä ollaan ja reilusti, alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan nykyistä vastaava velkasaldo olisi ollut vuoden 2016 loppupuolella. Ja jokainen eletty kuukausi luo lisää etumatkaa useilla kuukausilla!

Kulutusluottojen pois maksaminen oli tosi suuri juttu. Opintolainan lyhennyserän nostaminen oli toinen suuri juttu. Nyt kun oikein pysähdyn pohtimaan asiaa niin pystyn tekemään aiemmin velkaan kuluneilla rahoilla paljon sellaista mitä en olisi vointu aiemmin tehdä. Uusimpina asioina kuluiksi tulevat vuokra sekä kouluun liittyvät menot. Koulumaksuihin ja -kirjoihin uppoaa rahaa mutta se on sen arvoista. Saan tietenkin jossain vaiheessa kirjat myytyä eteenpäin kun en niitä enää tarvitse ja siten osan rahoista takaisin. (Kirjoja en lainaa kirjastosta sillä tarvitsen niitä pidempään kuin mitä laina-ajat ovat sekä osittain niihin tulee paljon omia merkintöjä. Käytettyjä en ole vielä löytänyt mutta ostan ilman muuta ensisijaisesti niitä.)

Se miten tilanne tästä kehittyy on jännittävää. Ehdinkö saavuttaa velattomuuden edes opintolainan suhteen ennenkö teen uutta velkaa? Uusi mahdollinen velka olisi sitten nimenomaan opintolainaa jos nykyinen osa-aikaopiskelu muuttuukin täysipäiväiseksi. Siinä vaiheessa asuntolainan olisi suotavaa olla historiaa.

Löydän hirvittävästi sellaisia mielihyvän aiheita tästä koko matkastani. Tein niin kovan työn puskiessani sieltä alkuvaiheesta ylöspäin että huh. Tällä hetkellä kun peilaan taaksepäin niin vähän ihmettelenkin että mistä löysin välillä kaiken sen tarmon jolla tungin rahaa muihin menoihin suhteutettuna aivan hillittömiä määriä nimenomaan velan kuittaamiseen. Onneksi löysin ja onneksi tungin.
Koska nyt ei ole enää pakko. Nyt pärjään tämän korttitaloni kanssa varsin hyvin. Olosuhteet muuttuvat kyllä tosi paljon kun hartiavoimin tekee hetken urakkaa ja pinnistelee tavanomaista enemmän. Osoitin itselleni että pystyn helkkari vieköön koviinkin suorituksiin, tätä samaa olen nyt valinnoissani toteuttamassa muilla elämän osa-alueilla. Kun vain ajattelee että pystyy johonkin niin silloin se on mahdollista, hitto soikoon!

Joulukuussa olisi kiva tehdä suurempi lovi opintolainaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *