Velka numeroina – lokakuu 2020

ULOSOTTOVELAT

Opintomaksu 1005,23€ 0€ Maksoin pois woohoo!

Kela opintolaina 18753,95€ 18 640,80€ (4% korolla)

Kela opintotuki 3147,08€ 2567,47€ (0% korolla)

Eläkevakuutusyhtiö 133,62€ 0€ Maksoin pois woohoo!

Eläkevakuutusyhtiö 134,40€ 0€ Maksoin pois woohoo!

YHTEENSÄ 23174,28€ 21208,27€ Muutos viime kuuhun -1966,01€ (Viime kuun listaukset osin väärät koska työnantaja tilitti palkan tosi myöhään, ja koska makselin melkein päivittäin velkoja ylimääräisinä suorituksina niin lopulliset palkan ulosmittaukset ohjattiin eri lailla suorituksiin mitä ensin papereissa näkyi).

Viime listauksessa mainitsin että tiedän saavani isomman rahallisen korvauksen, odotin tätä kuitenkin tulevaksi vasta keväällä tai kesällä sillä Valtiokonttori ilmoittaa käsittelyajoiksi 6-8kk. Laitoin hakemuksen vahingonkorvauksista joihin olen erään tapauksen myötä oikeutettu ja ne tulivatkin jo. Nyt onnistui erinomaisesti velkojen määrän karsiminen. Kaksi Kelan velkaa enää, näitä silputaan jatkossa sitten pienemmäksi. Tuo viime kuun Kelan lainojen määrä ei pitänytkään paikkansa, se oli vain alkuperäinen laskelma siitä ulosoton tulosteella mutta työnantajan maksu uo:hon viivästyi ja ehdin maksaa muut pois joten niihin lainoihin oli kohdistunut vähän enemmän lyhennystä. Työnantajani tilittää palkan ulosmittaukset viiveellä joten vaikka lokakuun palkasta lähti 635€, se näkyy ulosotolle vasta kuun lopussa ja uudet luvut päivittyvät pahimmassa tapauksessa vasta marraskuun puolella. Joten teen velkapäivitykset jatkossa tässä puolen kuun vaiheilla kun suurin osa muista kuukauden tapahtumista on tehty.

MUUT VELAT

Nordea Mastercard 2874,01€ (syyskuussa 2200,90€) Muutos +673,11€. Luoton lyhennys meni nyt ensimmäistä kertaa sen mukaan että lyhennys maksettiin 5% käytössä olevasta saldosta. Ennen maksua siirsin kortilla olleen saldon Norskille.

S-Pankki Visa 1900€ (syyskuussa 1917€). Muutos -17€.

Bank Norwegian Visa: 0€ (syyskuussa 1744€) Muutos -1744€. Tänne tuli normilaskun lisäksi tehtyä ylimääräisiä suorituksia aina sen mukaan kun kotiutin esim. lisäansioita jostain. Lisäksi Valtiokonttorin maksamista korvauksista tein ison lyhennyksen ja siirsin tosiaan Nordean Masterista saldon tähän. Saldorajaa laskettu portaittain 3000€–500€ ja lopulta sanoin luottosopimuksen irti kokonaan! Tätä korttia ei enää ole! JEEEEEE!

Nordea käyttölaina 2635,94€ (syyskuussa 2778,07€). Muutos -142,13€. Tästä on aina kuukauden viimeinen pv kiinteä lyhennyserä 152,30€. Korkoa ja kuluja tässä kohtaa enää noin 10€/kk. Viimeinen erä huhtikuussa 2022.

Muut velat yhteensä lokakuussa 2020: 7409,95€. Viime kuussa 8639,97€. Muutos viime kuuhun: -1230,02€

Suunnitelma: Norwegianin punainen jäi historian lehdille ja seuraavaksi aletaankin taklaamaan S-Visan vihreää projektilla ”Visan purkutalkoot”! Se pitäisi saada muutaman kuukauden perusmaksujen jälkeen kivasti pienemmäksi kun siirrän sitten Nordean kortilta saldon myös siihen. Yhden kortin tiputtua pois pelistä kk-minimit laskevat ja on helpompi lumipallotella isompia summia jäljellä oleviin. Ajatuksissa ollut myös kaiken kaataminen lopulta käyttölainaan sillä sen kk-kustannus on liian suuri nykyisillä ulosmitatuilla palkoilla. Katsotaan..

Ulosotto ja muut velat yhteensä:

Yhden kuukauden aikana sain tiputettua korkokustannuksia karkeasti 30€/kk. Velka lyhentyy siis helpommin ja nopeammin. Kannustin tässäkin. Korkotason laskiessa hukkaan heitetyn rahan määrän vähenee ja lumipalloefekti pääsee paremmin vauhtiin!

Yhteensä viime kuussa: 31 814,25€

Tässä kuussa: 28 618,22€

Muutos:3196,03€ !!!

ASUNTO- YM. LAINAT

Ne vähän paremmat lainat näyttäytyvät lokakuussa tältä:

Viime listassa osa numeroista oli päivittämättä joten muutosta vaikea laskea, näyttäisi liian suurelta. Tässä ajankohtainen tilanne ja ensi listaan lisään sarakkeen kuukausikohtaiselle muutokselle lainojen määrässä. Käytännössä lainataakka pienenee parilla tonnilla kuukausittain. Nämä paremmat lainat ovat 50% minun eli nuo Yhteensä -sarakkeen luvut tulisi jakaa vielä kahdella. Mutta lasken näitä yhteissummilla mieluummin.

LOPPUYHTEENVETO:

Lokakuusta tuli erittäin mainio kuukausi lyhennysten osalta. Näin projektin alkumetreillä on mahtavaa saada myötätuuli purjeisiin, se sekä vahvistaa motivaatiota että syö korkokuluja helpottaen tulevaa työskentelyä. Oman hallinnan tunteen vahvistuminen on merkittävä askel kohti eheytymistä ja palautumista, mikä minun tapauksessani tarkoittaa burnoutin jälkimainingeista selviytymistä ja balanssin löytymistä mutta myös taloudellisen järkeistyksen palauttamista.

On ihan selvä asia että tällaisia kuukausimuutoksia ei tulla näkemään jokaisessa listauksessa. Se, että jos tulisikin kuukausi missä ainoa merkittävä muutos on ulosoton peruslyhennys eikä muuta, sekin riittää. Mitä pienemmäksi numerot käyvät sen parempi. Myös pieni muutos on muutosta ja tämä minun itseni tulisi jo etukäteen yrittää sisäistää. Tällä hetkellä on kuitenkin hyvä, varma ja leppoinen mieli sillä olen tehnyt ylimääräisiä vuoroja joista on tulossa ekstraa jotta voin tehdä suorituksia eri velkoihin myös seuraavaan listaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *