Velka numeroina – huhtikuu

Taas kului yksi kuukausi – aika hurjaa vauhtia ollaan menty vuotta 2014, kevät alkaa väistämättä puskea päälle! Tämä on huippua aikaa, miltei päivittäin huomaa uusia lisäyksiä elämän kirjossa. Rikkaruohoja ja muuta vihreää alkaa pilkistää, erilaiset ötökät ja lentävät hyönteiset lisääntyvät, aurinko ihan oikeasti lämmittää saaden ulkona seisovan roskiksen haisemaan ja niin edelleen

Minäkin laitoin haisemaan. Ainakin vähän enemmän kuin viime kuussa. Velkataulukko näyttää tänään tältä.

Peruslyhennyksen lisäksi laitoin matkaan 200€ ylimääräisen lisäyksen. Ollaan muuten aika lähellä sitä summaa mitä alunperin lyhentyi kaikki lainat yhteensä. Snowballing on kantanut tänne asti ja tuo viimeinen laina kellistyy toivon mukaan suhteellisen pian. Ensi kuussa ollaan taas uudella tuhatluvulla ja kesäkuussa olisi tarkoitus räjäyttää* helkkarin suuri lohkare jäljellä olevasta velkamöykystä. Viime vuonna laitoin kesälomarahoista suuren osan lainanmaksuun ja lyhensin käyttölaina 2:sen olemattomuuteen. Tässä lukemat ennen ja jälkeen kun sain sanoa Hei hei, käyttölaina 2! Euroissa kesäkuu 2013 meni niin että tuota käyttölainaa lyhensin ensin normilyhennyksen 150€ ja sitten kokonaan pois, 812€.

Prosenttihaasteeseen sai merkitä lisää etenemistä. Kymmenen prosenttia lähempänä maalia ollaan. Jos joku ei tiedä mitä tuolla prosentilla tarkoitan niin tässä pieni kertaus:
Maksan yhdistelylainaa normaalein lyhennyksin noin 380€ kuukaudessa. Alkuperäisen lyhennyssuunnitelman mukaan velka olisi kuitattu helmikuussa 2015. Ajatus on että maksan noita normilyhennyksiä elokuuhun asti normaalisti, kuten tähänkin saakka. Vielä siis 4 lyhennystä (touko-kesä-heinä-elo). Alunperin tuon elokuun lyhennyksen jälkeen velkaa olisi jäljellä karkeasti 2000€. Koska haluan maksaa sen nopeammin pois, päätin muuttaa tuon kaksi tonnia prosenteiksi. Yksi prosentti on 20€. Jokaisen normilyhennyksen päälle voin tehdä ylimääräisen lyhennyksen, ja tuon ekstran perusteella lasketaan prosentteja. Maaliskuulla maksoin ylimääräistä 120€ eli 6%. Elokuun lyhennyksen jälkeen olisi maksettavaa siis 94% jäljellä olevasta lainasta.

Nyt huhtikuulla matkaan lähti 200€ ylimääräinen lyhennys eli 10%. Jäljellä tuosta 2000€:sta on vielä 84%. Ylimääräisiä prosentteja kerään vielä toukokuusta elokuuhun peruslyhennyksien päälle. Syyskuusta eteenpäin myös maksuohjelman mukaiset lyhennykset kerryttävät prosentteja. Elokuu on vain teoreettinen tavoite ja se selkeyttää prosenttien laskemista. Koko prosenttihaasteen ajatus on vain ylläpitää ja ehkä jopa lisätä omaa motivaatiotani kulutusluottojen loppuun maksamisen lähestyessä.
Pelkällä minimilyhennyksellä eriä on jäljellä 9, joista viimeisin eli tammikuun 2015 erä olisi suuruudeltaan enää noin 160€. Seuraavalla lisälyhennyksellä pääsen tämän vuoden puolelle eli tavoiteaikaan. Koska lisälyhennyksiä tulen tekemään myös toukokuun jälkeen, alitan tavoitteen kivasti.

Kuinkas muilla on velanmaksu tai muu taloudellinen pyristely sujunut näin kevään ja kesän kynnyksellä?

* olen oikeasti aikalailla pasifisti, inttiäkään en halunnut käydä. Velkaa kuitenkin mielelläni paloittelen, murhaan, tuhoan, hävitän ja kaikella mahdollisella tavalla lyttään maan alle.

3 ajatusta aiheesta “Velka numeroina – huhtikuu”

  1. Juu mä myös jostain syystä mielellään nirhaan ja isken velkaa säpäleiksi. Kai se korostaa sitä että taistellaan velkaa vastaan ja lujaa :). Paitsi mulla vähän vauhti hidastunut mutta kyllä se tästä. Sinulla on ihan mielettömän hieno vauhti päällä. Uskomatonta että voit olla veloista vapaa jo tämän vuoden puolella.

  2. Nii-in, kyllä se tuntuu melko kummalliselta. Oikeastaan koko aikuisikä on oltu velallinen että tilanteena tulee olemaan uutukainen 😉
    Pitäisikö meidän perustaa joku sisaryhdistys palkkatappajille? Velkatappajat?

  3. Joo tokkiisa. Debt Slayers kuulostaisi myös aika kivalta. 🙂 Sanopas muuta, itsekin oon ollut muutamaa jaksoa lukuunottamatta koko aikuisikäni veloissa. Osaanko ollakaan, osaanko sitten säästää… toivottavasti, jääpi nähtäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *