Velka numeroina – heinäkuu

Viime kuussa tärähti velkaa turpaan niin lujaa että vieläkin menee innostuksen väristyksiä selkäpiitä pitkin kun asiaa pysähdyn miettimään. Kulutusvelkojeni jämät ovat enää juuri ne, jämät. Se on kuin loppuhiillos isosta nuotiosta. Kun se pian sammuu kokonaan on aika lähteä tekemään jotakin muuta, eipä sitä tyhjän ja kylmän nuotion äärellä viitsi aikaansa viettää.

Taisin etukäteen kertoakin että ylimääräistä lyhennystä en pysty nyt tekemään. Kesälomalla ja pienemmällä työmäärällä on tietysti vaikutuksensa asiaan, rahaa ei tässä kuussa ole ihan niin paljon käytössä kuin yleensä. Lisäksi koen olevani tietyllä tapaa oikeutettu nyt hieman iisimpään tahtiin. Silti, kun miettii että pelkkään velanmaksuun menee melkein 400€ en voi pitää tuota summaa mitenkään pienenä. Ja käänteisesti ajateltuna, en voi olla olematta ylpeä tuostakin suorituksesta sillä se todella lyhentää velkaa monella sadalla. Ja opinto- ja asuntolainat päälle.

Ennen kuin mennään tuohon opintolainakohtaan haluan vielä palata ajatukseen tuosta lyhennyssummasta. Vielä kesäkuussa elättelin välillä pientä toivetta siitä että maksaisin koko loppuvelan nyt heinäkuussa. Tuli ajatus että peruslyhennys ei olisikaan tarpeeksi ja/tai olisi typerää jättää enää vajaa pari sataa euroa seuraavalle kuulle maksettavaksi. Jos nuo summat irrotetaan kontekstistaan näkeekin miten isoista summista kuitenkin on kyse. Lyhennys 378€, siis vain yhden kuukauden lyhennys. Jäljelle jäävä summa 193€. Ei ole karkkirahoja ei. Hitsit, tuo pian kokonaan maksettu 10 000€ (saan kai pyöristää noin, on se sen verran lähellä kuitenkin) ei todellakaan ole karkkirahoja. Ensi kuussa on juhlan paikka ja fiilistelyn aika ja tuohon palataan sitten.

Opintolainan tilanne on nyt tuossa nähtävillä. Tästäkin olen jo useampaan otteeseen kirjoittanut, joskus alkuvuodesta taisin summankin kertoa. Sen lyhennyksistäkin olen kertonut, tasalyhennys kuukaudessa 47,15€, tai ollut tähän asti siis. Ensi kuusta eteenpäin lainaan lähtee 150€ sisältäen korko-osuuden.  Todennäköisesti irrotan opintolainan aivan omaan taulukkoonsa sitten kun kulutusluottoa ei enää ole. Kuukauden velkatilanteisiin voisin liittää sitten vakiotekstin jossa pienessä pähkinänkuoressa taustoitusta mitä on jo tehty jne.
Hauska huomata että tässä reilun vuoden aikana kaiken muun maksamisen ohessa tuo laina on kuitenkin lyhentynyt melkein 600€ vaikka onkin tuntunut että se ei pienene ollenkaan. Alkuperäinen saldokin reilulla parilla tonnilla. Kyllä se tuosta loppuu, ennemmin tai myöhemmin.

4 ajatusta aiheesta “Velka numeroina – heinäkuu”

  1. Hienolta näyttää ja kohta pääset sitten säästämistaulukoiden kimppuun 🙂
    T: Aloitteleva säästötär

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *