Velaton mies

Tämäkin linkki vie muille maille, ja kuten useimmat aihepiirin sivut tämäkin on ameriikan ihmemaasta.

Dave Ramsey on mies johon lähes jokainen henkilökohtaisen talouden tai velkaisuuteen liittyvä jenkkiblogi jossakin vaiheessa viittaa. Ramsey on taloudenpidon äänitorvi, joka omalla tyylillään tekee selväksi miten velkakierre saadaan katkaistua ja millä toimenpiteillä velkaa aletaan kutistamaan.

Viesti on yksinkertaisuudessaan aika lyhyt:

Lopeta velkaantuminen. Maksa velkasi pois. Ei tekosyitä.

Eihän sen tarvitsekaan sen monimutkaisempaa olla.

Hra Ramsey vaikuttaa monella saralla. Miehen kirja The Total Money Makeover on monelle henkilökohtaisen talouden raamattu jonka avulla on päästy suosta ylös. Totta, jenkkityyliin karismaattinen puhuja ja Dr.Philimäinen asiantuntevuus vetoaa varmasti suureen yleisöön ja sen vuoksi konsepti itsessään on suosittu, mutta miehen sanomassa on oikeastikin totuuden siemen.

Ramseylla on oma radioshow jossa kuullaan pelkän paatoksen lisäksi myös ihmisten onnistumisia taloutensa pelastamisesta. Monet seurakunnat järjestävät miehen Financial Peace University -kursseja, jotka ovat vertaistukeen osin perustuvia ohjattuja ”näin-selvität-tilanteesi-paremmaksi”-tsemppauskursseja.

Ramsayn virallisella sivulla http://www.daveramsey.com on paljon kaikenlaista sisältöä luettavaksi. Käyhän katsomassa jos yhtään kiinnostaa. Alkuun pääsee ja kannattaakin lukea osio 7 Baby Steps.

Yksi ote sivuston blogista on blogiartikkeli ”7 ei-velkaisen ihmisen luonteenpiirrettä”.
Ramsayn mukaan tällaisia ihmisiä yhdistää viisaus, kärsivällisyys, varmuus, päämäärätietoisuus, vastuullisuus, ei-materiaalisuus sekä kyky tehdä uhrauksia. Haluatko tietää lisää? Lue koko juttu tästä.

Total Money Makeover -kirjan voit tilata esimerkiksi Amazonista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *