Velat lyhentyvät. Vähäsen.

Tällä hetkellä ainoa velka, joita pystyn oikeasti lyhentämään, on yksi käyttölaina. Se ei vapaudu maksettaessa takaisin käyttöön, joten se oikeasti pienenee.

Vaikka viime elokuusta on paljon aikaa, en ole kirjoittanut mitään. Palauduin hyvin nopeasti sellaiseen harhatilaan, että täytyy etsiä keinoja tienata lisää rahaa, että elämisestä selviytyy. Sitten kun lisää rahaa sai, se menikin käyttöön sen sijaan että olisi jatkanut vyön kiristämistä ja lyhentänyt lainoja rivakammin pois.

Tilanne nyt, huhtikuussa 2013 on oikeastaan sama kuin elokuussa. Luottokorttilainat eivät lyhene sillä tarvitsen maksetun lyhennyksen elämisen perustarpeisiin jo ennen seuraavaa tilipäivää. Yksi talven yllätyksistä oli poikkeuksellisen kova sähkön kulutus. Ehkä vaihdettu mittari nyt tikittää reippaammin vanhan oltua jo vähäsen laiska. Kuitenkin, kymmenien eurojen ero kuukausittain on ollut itselle melkoinen shokki.. Syksyllä jouduin tilanteeseen missä piti saada kasaan parituhatta euroa kahden viikon varoajalla. Viimeisiä pennosia myöden kaikki luotot taas käyttöön. Ok, rahat oli PAKKO saada, mutta tapa jolla ne sain on niin nähty. Ja taas alusta.

Tai oikeastaan ei aivan. Sillä tuota yhtä käyttölainaa olen kiltisti maksanut nyt kuukausittain, ja ennen vuoden vaihdetta sitä ei enää ole. Saan maksuvaraa muille lainoille kivasti siitä.

Velkaa on kaiken kaikkiaan arviolta 10 000 euroa. Lisäksi on asuntolaina ja opintolaina. Yhdistelylainaa olen miettinyt, toisaalta tuo nyt viimeistä vuottaan vetelevä laina on ollut sellainen, enkä tiedä viitsinkö heti uudestaan mennä pankkiin kysymään toista, vielä suurempaa. Ehkä keksin jonkunlaisen systeemin kun tuota kassavirtaa vapautuu noin 150e enemmän lainoihin käytettäväksi.

Välillä asia ahdistaa, toisaalta olen jo pitkään tiedostanut että vasta kun lainojen määrä vähenee, pystyn muuttamaan tämän tilanteen paremmaksi. Ja vielä, toisaaltahan koko ajan mennään parempaan koska en ota lisävelkaa vaan peräti lyhennän tuota yhtä lainaa sekä opintolainaa.

Suotavaa olisi kait listata kaikki nuo luotot tännekin, jotenkin konkretisoisi tilannetta ja sen muutoksia. Muista vastaavista blogeista itse ainakin luen tarkemmin ne postaukset joissa kuukausittain tai muuten tietyin väliajoin listataan lainojen määrä ja niissä tapahtuneet muutokset.

Mikään ei ole parempi päätös kuin päätös muutoksesta parempaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *