Velanmaksua prosentti kerrallaan

Uutta näkökulmaa.

Netin ihmemaailmassa jossakin, en muista missä, törmäsin erittäin mielenkiintoiseen ajatustapaan. Mitä jos muuttaisi tavoitteensa, mikä se sitten onkaan, prosenteiksi? Omaa edistystä on helpompi seurata, ja onnistumisen kokemusta saa helpommin.

Esimerkkinä toimikoon yhdistelylainani. Se lyhenee muutenkin hyvää tahtia, mutta totta kai haluan maksaa sen nopeammin pois.
Jujuna on se, että juoksevat lyhennykset tehdään joka tapauksessa. Jos päättäisin että viimeinen tekemäni ohjelman mukainen lyhennys on lokakuussa, tarkoittaisi se sitä että velkaan pitäisi tehdä ylimääräisiä vähennyksiä n. 1200€ verran ennen marraskuun lyhennyspäivää. Eli laskin normaalien lyhennysten kulun, ja ensi lokakuun erän jälkeen maksettavaa on jäljellä vielä tuo 1200€.

Yksi prosentti tuosta 1200€:sta on 12€. Ei kuulosta pahalta. Puoli prosenttia on kuusi euroa. Kuulostaa vielä paremmalta. Tuntuu huomattavasti helpommalta kerätä sata kertaa 12€ kuin kerran 1200€.

Kuutta-kahtatoista euroa kerrallaan voisi saada laitettua sivuun hyvinkin helposti, huuto.net voisi olla oikein hyvä apuri tässä.

Voin itse määritellä mikä on prosenttimäärä jonka minimissään kerralla laitan lainan lyhentämiseen. Viisi prosenttia (60€) olisi luonteva, kun lyhennykset täytyy kuitenkin hyvissä ajoin pankkiin viestittää että muuttavat automaattisen lyhennyksen suuremmaksi.

Homma toimii haasteperiaatteena, ja omalla kohdallani voisin ajatella sen alkavaksi tammikuun 1. päivä. Ei ole vielä kiveen hakattua että tätä lähtisin ajamaan, voisi olla fiksumpaa kohdistaa prosenttiajatus Visan velan hävittämiseen. Toisaalta se voisi olla kannustavaa myös säästötavoitteiden seurannassa.

Taidan tehdä päätöksiä siinä vaiheessa kun julkistan tavoitteet tulevalle vuodelle. Katsotaan sitten mitä lähden ajamaan prosentein takaa. Näkökulmana tämä kuitenkin on piristävä, jäi itselle heti mieleen kerrasta kun ideaan törmäsin.

1 ajatus aiheesta “Velanmaksua prosentti kerrallaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *