Uutta velkaa ja lainojen järjestelyä

Mastercard: 1927€ — > 1823€ (lyhennysvapaa kk, laitoin ylimääräisen lyhennyksen)
Käyttölaina 1: 3310€– > 3232€
Käyttölaina 2: 0€
Visa: 1820€ — > 1840€ (lyhensin 100€ mutta Visalla on tehty ostoksia)
Diners club: 390€– > 197€
Jotex: 0€
Klarna: 420€ — > 365€
Hobby Hall:  355€

Yhteensä 7812€. Uutena velkana siis tuo Hobby Hall, josta ostin kameran (tarpeeseen) lisätarvikkeineen. Hintaa oli yhteensä noin 450€. Maksoin heti pois ylimääräistä, seuraavan lyhennyksen eräpäivä olisi vasta syyskuussa.

Tiedän että uutta velkaa on typerä tehdä, varsinkin kun olen ponnistellut velkojen sulattamiseksi. Mietin monelta kantilta, ja päädyin ottamaan tuon noin 40€ kuukausittaisen minimikulun matkaan mukaan, kuitenkin tässä vapautuu tuota käyttövaraa kun velkoja tippunut ja tippuu pois. Sekään ei ole pätevä syy oikeuttaa lisävelkaa, mutta minkäs teet..

Jäin kesälomalle nyt, ja se teettää ylimääräistä menoa reissujen ja muiden vuoksi. Uskon kuitenkin pärjääväni ja voivani tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä edes jonkun verran. Ainakin tuon dinersin aion maksaa kokonaan pois.
Lisäksi tein muutoksen Masterin sopimukseen. Sen lyhennys on lähtenyt automaattisesti tililtä, ja nyt nostin minimilyhennystä kaksinkertaiseksi. Se tulee voimaan kai elokuussa.

Tavoite
Uutena välitavoitteena on Masterin pois kuittaaminen vuoden loppuun mennessä. Maksan sitä jonkun aikaa normaalisti, ja todennäköisesti siirrän joko Visaan tai käyttölaina 1:een kertyneem limiitin sitten jossakin vaiheessa kuitatakseni tuon loppuun. Tähän on pari syytä:
1. Tuo kortti on pankista jossa hoidan lähes kaikki raha-asiani. Hävettää että luotto on paukkunut tapissa jo monta vuotta.
2. Olen kahdesti yrittänyt saada korttia pois, pankki on inttänyt vastaan niin kauan että olen lannistunut sen pitämään. Hekumoin ajatuksella että kävelen pankkitiskille ja katkaisen kortin pyytääkseni uutta, luototonta, tilalle.
3. Minulla on neljä luottoa jotka vapautuvat käyttöön sitä mukaa kun niitä maksaa takaisin. Haluan supistaa tuon määrän yhteen. Eihän kenenkään pitäisi tarvita noin paljon!!
4. Kulutusjuhlan on katkettava, ja poistamalla sen mahdollistavan kortin, olen lähempänä tuota hetkeä.

Tuohon Master-asiaan tullee selko torstaina, kun varasin pankkiin ajan. Yhtenä vaihtoehtona olisi ottaa nyt se asuntolainan lyhennysvapaa ja maksaa neljässä kuukaudessa tuo vajaa pari tonnia pois. Päivittelen heti kun asia on ratkennut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *