Tulosvaroitus

Tämä nyt on kaukana pörssimaailmasta, mutta annan silti tulosvaroituksen.

Syyskuun listauksiin on vielä matkaa, ja toisaalta tilanne saattaa korjaantua siihen mennessä mutta…

– Taannoisella hotellireissulla käytin jostain syystä, erehdyksessä, Diners-korttia maksamiseen. Se on siis siellä velkana. No, syyskuun listauksiin mennessä se on taas jo maksettu, mutta tuo kuluerä on pois jostakin muusta. Huomasin tämän vasta paljon, paljon jälkeenpäin kun laskeskelin menojani tiliotteesta..

– Tein pientä remonttia / fiksausta kotona. En ahdistu siitä että joku paikka repsottaa tai on vähän sinne päin, mutta kun asiat menevät kertakaikkiaan rikki, on pakko toimia.Tämä oli jo kauan aikaa sitten sovittu, sillä tarvitsin sekä apuvoimia että lainaksi työkaluja ja muita tarpeita mitä en omista. Korjauskustannukset olivat jotakin ihan muuta kuin mitä luulin, ja söivät paljon rahaa.

– Ostin terassille huonekalut. Käytetyt tietenkin. Olen odottanut koko kesän että löydän jostakin käytetyn kalustesetin. Terassi on ollut tyhjänä monta vuotta paria vanhaa hapertunutta muovituolia lukuunottamatta ja nämä uudet tulevat menemään juuri niin monta vuotta kuin asun talossa / asunnossa jossa on terassi tai kuisti. Tämä nyt oli pienempi menoerä kuin muut, mutta menoerä kuitenkin. Näen kuitenkin että oli ihan järkevä, kestävä hankinta. Minulla ei ole koskaan ollu terassikalusteita aiemmin, pari jostakin saatua muovituolia kyllä. Aurinkoa olen ottanut terassilla joko tuollaisessa muovituolissa tai aurinkotuolin pehmusteella maaten / istuen.

– Minulla on kaverilta vuosia sitten parilla kympillä ostettu parisänky. Tuohon leveään sänkyyn on kaksi (kirpparilta) ostettua aluslakanaa. Kun toinen noista oli jo niin käytetty että meni kirjaimellisesti puhki viime pesun ja kuivauksen jälkeen, jouduin taas yhden pulman eteen. Mitä tehdä?
Tilasin Jotexilta uusia vuodevaatteita, sillä edelleenkään en koe luontevaksi mennä tekstiilikaupoille kiertelemään. Tilasin lakanan, ja koska peittona on parisängyn peitto ja siinä pussilakanoiden kanssa sama ongelma eli niitä ei ole, tilasin myös tyyny- ja peittosetin. Tulossa on nyt kaksi normaalivuoteen peittoa tyynyineen. Normaalin kokoisia vuodevaatteita löytyy kaapista reilusti, niitä mitä on saanut matkaan kun aikoinaan omilleni olen muuttanut. Isovanhemmilta joululahjoja jne.
En ole koskaan omistanut uutta peittoa tai tyynyä, kaikki on aina jostakin saatu. Nyt kun saan edes peiton mihin on pussilakanoita, pärjään taas monta vuotta. Tämä kuitenkin näkyy Jotexin osamaksuna jatkossa, ellen maksa kaikkea heti pois (niin kyllä ajattelin tehdä jos vain mahdollista).

Tässä oli nyt monta syytä siihen, miksi olisi hyvä olla rahaa säästössä. Kyllä tämä oma talous on vielä niin haavoittuvainen, että kummoista tuuppausta ei tarvi kun se jo kaatuu. Täytyy tehdä tarkat suunnitelmat nyt seuraavista lyhennyksistä että ei lähde menemään liikaa metsään tämä touhu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *