Tulevaisuuden lyhennyssuunnitelmia

Yrittänyt saada päätä, tai pään sisällä olevia ajatuksia järjestykseen, parasta kuitenkin tehdä se kirjallisesti että saan tolkun.

Aiheena siis se miten tule jatkossa hoitamaan lyhennyksiäni. Vielä pari kuukautta sitten lyhennyksiin kuluva summa per/kk oli

Mastercard: 60€
Käyttölaina 1: 105€
Käyttölaina 2: 150€
Visa: 70€
Diners club: 120€ (tämähän vaihteli sen mukaan miten paljon kortilla oli luottoa käytettynä eli 100-150€ on ollut haitari)
Jotex: 20€
Klarna: 35€

yhteensä  560€. Voi herranjumala mikä summa! Tähän kuitenkin tulee päälle asunto- ja opintolainat, elämiskustannukset ja kaikki muu mahdollinen… En ihmettele että vaikeaa on tehnyt ja lainoja on pitänyt pyöritellä…

Heinäkuusta lähtien systeemi muuttuu, lyhennysten ollessa

Mastercard: 60€
Käyttölaina 1: 105€
Käyttölaina 2: 0€
Visa: 70€
Diners club: 100€
Jotex: 0€
Klarna: 35€

eli 370€/kk. Tuo tuntuu huomattavasti siedettävämmältä. Tosin myös Diners tipahtaa pian pois, joko yhdessä tai kahdessa erässä maksan loput mitä siitä on velkaa. Sen suurempaa snowballingia en pysty vielä toteuttamaan, sen verran kova summa tuo 560€ on.

Snowballing on muutoin erittäin pätevä tapa nopeuttaa velkojen poismaksua. Sen sijaan että törsäisin ne rahat mitä en enää joudu maksamaan velkaan ”x”, sijoitankin ne velan ”y” maksuun. Mutta en melkein kuuttasataa, en todellakaan..

Mastercard-korttini on kytköksissä palkkatiliini. Valitsemalla debitin tai creditin voin päättää kumpaa puolta käytän. Olenkin miettinyt konstia jota joskus yritin (nyt se voisi onnistua). Kunhan olen siinä vaiheessa että se on mahdollista, maksaisin tilipäivänä laskujen jne. jälkeen niin paljon kuin pystyn tuonne masterille. Kuun aikana se mitä käyttäisin, käyttäisin nimenomaan luottokortin puolelta oman tilin ollessa tyhjä. Nuukuus ja halu päästä velasta eroon todennäköisesti jarruttaisi kaikista typerimpiä ostoksiani, näin ollen palkkakauden lopussa luottokortille jäänyt saldo olisi mahdollisesti suurempi kuin mitä se olisi pelkän lyhennyksen tehtyäni. Sitten taas seuraavasta palkasta niin paljon kuin irtoaa luoton maksuun.
Onkohan tuossa mitään järkeä, voisikohan onnistua?

1 ajatus aiheesta “Tulevaisuuden lyhennyssuunnitelmia”

  1. Moi. Tässä sulle vähän luettavaa. Juttu on vanha, mutta asia ei. http://saituri.org/velka/luottokortti-nain-kaytat-sita-oikein/

    Jos kortilla on jo velkaa, ja tekisit sinne lisää velkaa ilman että pystyt maksamaan kaiken pois palkan yhteydessä; ei kannata. Jos haluat käyttää luottoa niin, että lyhennät sen pois palkkapäivänä; kannattaa. Itse esim. maksan aina tankkaamisen visalla. En silloin sotke kuukauden budjettiani, kun kertyviä kilometrejä on hankalaa hahmottaa. Maksan sen aina palkkapäivänä nollille. Eli siirrän kustannuksia kuukaudella. Silloin se ei ehdi kasvaa korkoa. Kannattaa mieluummin päättää summa joka tilille jää. Itselläni tilille jää aina 400€ (eli 100/viikko) Nostan joka maanantai 100€ käteistä ja pelaan sillä. Jos laskujen jälkeen tilillä on 505€ lyhennän 105€ ylimääräistä, ja jos 405€ lyhennän 5€ ylimääräistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *