Toukokuun lisäansiot

Toukokuu on siitä mukava kuukausi että kesä on käsillä – lomat tulevat jossain vaiheessa, ja ennen kaikkea lomarahat. Työnantaja jonka palveluksessa olen ollut vuosia (välillä virkavapailla ja opintovapailla) , maksaa lomarahat aina kesäkuun puolen välin tienoilla. Viime vuoden kevään tein hyvin intensiivisesti töitä ja lisäansiotkin olivat melko muhkeat useamman kuukauden peräjälkeen. Toukokuussa 2018 ylimääräiset ansiot olivat huikeat 2339,92€! Kuten tuolloin vuosi sitten kirjoitin, edeltävänä kuukautena en juuri kotona ollutkaan.

Asioita tulisi tehdä sopivassa tasapainossa niin että se mikä tuntuu mukavalta ja jota tekee mielellään, ei ala tuntumaan velvollisuudelta ja väkipakolta. Juuri nyt tätä kirjoittaessa koen että voisin tehdä enemmänkin hommia, erityisesti siis palkallisia lisätöitä, mutta en ole järin aktiivisesti koittanut haalia vuoroja vakityön ja kakkostyön päälle ja ihan hyvä niin.

Kakkostyöstä tuli mukava potti, siihen nähden että en koe työtä työnä vaan se on mukavaa osallistavaa hommaa jota tehdään pienellä porukalla. Ensi kuussa tulee tästä vuoden aherruksesta taas lomarahojen muodossa kannustinta jatkamaan edelleen.

Keikkatyötä kävin yhtenä pyhäpäivänä tekemässä. Lyhyt vuoro tuplaliksalla, helppoa rahaa.

Päivärahoja tuli nyt useammalta päivältä. Kakkostyön ja yrityksen parissa on tullut tehtyä työreissuja muille paikkakunnille. Nytkin siis olen toki pois kotoa, mutta silti koen olevani enemmän läsnä koska työpäiväni harvoin venyvät myöhäiseen iltaan ja se oli viime keväänä ennemminkin sääntö kuin poikkeus.

Lahjakortteja sain pitkästä aikaa taas useammalla kymmenellä eurolla. M3Panel :sta tilasin 10€ lahjakortin, osallistuin erääseen tutkimukseen josta sain 60€ lahjispalkkion, ja lisäksi sain 30€ lahjakortin kun kävin puhumassa yhdessä tilaisuudessa. Blogia lukeneet tietävät että pidän lahjakorteista. Miellän ne tietyllä tavalla säästämiseksi sillä ei-rahana oleva, mutta järkevään kulutukseen käypä maksuväline on helppo säilyttää niin että sitä ei tuhlaa muuhun turhaan, niitä on helppo kerätä isompaa pottia varten, ja lahjakorteilla tehty ostos vaikkapa vaatteisiin säästää saman verran käteisrahaa käytettäväksi johonkin muuhun. Lahjakorttien hyöty valuu hukkaan jos niitä käyttää ajattelemattomasti tai ei-kontrolloidusti. Ensi kuun listauksessa pitäisi olla taas useita kymppejä tätä lajia, sen verran lähellä ollaan YouGovin ja Paneeli.netin lunastusarvoja.

Lahjakortit tulevat pääosin erilaisista kyselypaneeleista. Osasta olen valinnut palkkiotavaksi Paypal-maksun ja näitä maksuja tuli 14,80€. Paypal-kotiutuksia varten minulla on myös oma säästösuunnitelma, josta ehkä myöhemmin kerron lisää. Tarvitsen kuitenkin vielä aika reilusti cashia tuonne ennen kuin uskallan kunnolla alkaa haaveilla haluamastani tuotteesta. Sen verran voin sanoa että tuote maksaa satoja euroja mutta aion hankkia sen ”ilmaiseksi”, eli ilman palkoista ansaitsemaani rahaa.

Plussa-rahaa karttui kymppi, kokonaispotin ollen 70€. Jos luet ensimmäistä kertaa lisäansiolistausta, niin tästä sen verran että kerrytän Plussa-rahoja säästöön käytettäväksi loppuvuodesta jouluruokien ostamiseen ja näin saan toivon mukaan ilmaisen joulun ajan ruokailun koko perheelle. Plussarahat kertyvät erityisen nopeasti Keskon Opiskelijan Plussa -ohjelman vuoksi. Saan vielä elo- tai syyskuun loppuun saakka opiskelijaedut vaikka valmistuin jo. Jokaisen korkeakouluopiskelijan kannattaa liittää oma Plussakorttinsa opiskelija-ohjelmaan; siihen tarvitsee ainoastaan korkeakoulun sähköpostin ja Plussat pompsahtelevat 10-kertaisesti tavanomaiseen karttumaan verrattuna. Meidän taloudessa tulee muuten myös S-bonuksia mutta ne menevät oikeastaan suoraan ruokaostoksiin, niitä ei säästetä erikseen jonnekin tilille. Tai no itse asiassa vahingossa osa meni taas S-Rahastoon mutta en varmaan jätä niitä sinne koska poistin tuon rahaston säästölistauksistakin jo..

Sain pitkästä aikaa tuloja blogista. Summahan on hyvin pieni eikä sillä vielä kustanneta edes pakollisia sivuston vuosimaksuja. Tulokertymää tulee oikeastaan tiettyjen mielipidetutkimuslaitosten affiliatelinkeistä, ei muusta. Voisi tulla enemmänkin jos panostaisin sivun monetisointiin mutta se ei ole ollut fokuksena kuitenkaan.

Yli 750€ lisäansiot ovat erittäin hyvä tulos. Olen hyvin tyytyväinen. Arjessa tämä kaikki ei näy sillä osaa en näe rahana missään vaiheessa tai ne menevät jonnekin korvamerkityille tilille kuten vaikka ylempänä mainittu Paypal. Päivärahoilla olen oikeastaan jokaista euroa myöden tehnyt pieniä osakemerkintöjä Nordeassa jne. Tästä tuli heti mieleen että osakkeista saadut osingot olen nyt ihan tästä unohtanut. Ehkä teen niistä jossain vaiheessa listauksen.

Kohti kesää ja aurinkoisia päiviä! Seuraavien lisäansioiden julkaisun hetkellä ollaan jo juhannuksen paremmalla puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *