Tili tuli ja meni – mutta hyvällä tavalla

Eilen tilille tuli ja sieltä lähti paljon rahaa. Melkeinpä voisi sanoa että se on tyhjä.

Tammikuu on monelle yksi niistä kauhun kuukausista jolloin isoja, epäsäännöllisiä laskuja tulee urakalla. Tulee vakuutuslaskuja, tasauslaskuja niin vedestä kuin sähköstä, lehtitilauksia ja mitä kaikkea.

Kuva Ken Teegardin

Omaan talouteen osui sopivasti vesilasku, puolentoista kuukauden (en tiedä miksi) sähkölasku (300€!), vakuutukset ja tulipa yksi ylinopeussakko SEKÄ parkkisakko kiusaamaan. Lisäksi joitain jäsenmaksuja osuu tammikuulle maksettavaksi.

Täytyy sanoa että kulutilin käytön aloittaminen helpotti tätä kuukautta ERITTÄIN PALJON! Aivan kaikki kun ei langennutkaan suoraan palkasta maksettavaksi.

Laskujen jälkeen siirsin ruokatilille seuraavan neljän viikon ruokabudjettiin varatun rahan. Ruokatili on monen muun tapaan S-Pankissa, sitä olen vasta hetken käyttänyt mutta on osoittautunut päteväksi tavaksi hallinnoida ruokaostosten kustannuksia. Auton kävin tankkaamassa täyteen, siihenkin saa äkkiä rahaa uppoamaan. Toisaalta pieniruokaisena saattaa riittää tankki kuukaudeksikin jos työajoa ei oteta huomioon.

Kun kaikki laskut oli maksettu, mietin hetken. Koska nuo sakot rokottivat muuten hyvää kuukautta, täytyi keksiä jokin uusi toimintasuunnitelma. Päätin jättää säästötilin siirrot nyt väliin, koska koen velanhoidon tärkeämpänä. Jätin tilille jonkun verran rahaa sellaisia juoksevia laskuja varten joiden tiedän tulevan ja erääntyvän ennen seuraavaa palkkapäivää. Lisäksi sekalaisia menoja varten jätin oman osuutensa. Laitoin Visalle rahaa superlyhennyksen ajatuksella. Jätin siis nyt käyttövaraa nippa nappa sen verran että pärjään jos en mitään typeryyksiä keksi tai lapsen luistimet ei hajoa tmv., tiedätte kyllä. Alunperin oli tarkoitus hoitaa Visa samalla lyhennyksellä, saada siirrettyä säästöön rahaa ja vielä olisi jäänyt hengittämistilaakin.

Kuitenkin, säästössä jo olevat rahat ja yleinen taloudenhallinnan ja oman taloudellisen tilanteeni jatkuva kohentuminen tekevät sen että vaikka tili tuli ja melkein meni samana päivänä, ei se ahdista oikeastaan lainkaan. S-pankkiin siirron tekeminen ja varsinkin Visalle maksaminen kestää muuten tosi kauan. Pankkien välisten siirtojen pitäisi näkyä seuraavana päivänä, S-Pankista tällaista kokemusta minulla ei kyllä ole. Kun siirsin sinne eilen rahaa, se näkyy maanantaina, mutta tiliotteessa tapahtumapäivänä tulee näkymään tämä tai eilinen päivä. Typerää. Velkatilanteen laitan heti kun Visalla näkyy päivitetty tilanne.

1 ajatus aiheesta “Tili tuli ja meni – mutta hyvällä tavalla”

  1. Loistava kirjoitus! Tämä täytyisi laittaa jokaisen nuoren ja vähän vanhemmankin aivoihin… Olen itse sortunut makselemaan muiden tekemiä velkoja pariinkin kertaan. No, opettavaista on sekin ollut.
    Terveisin Sisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *