Tekisi mieli opiskella

Haluaisin lisätä ammattitaitoani. Työni on sellaista, missä erilaisen lisäkoulutuksen kirjo on melko laaja. Ongelmana on koulutusmäärärahat, joita ei ole.

Meillä töissä koulutukset menevät niin, että työnantajani järjestää yhteistyössä tiettyjen koulutustahojen kanssa suurimman osan täydennyskoulutuskursseista. Silloin tällöin koulutusilmoituksia tulee ns. ”hyväksytyiltä” tahoilta. On kuitenkin mahdollista hakeutua itse eri tahojen järjestämiin koulutuksiin. Jos hyvä säkä käy, voi tällaiseen ulkopuoliseen koulutukseen jopa päästä työnantajan maksamana.

Mielessä olisi monen tyyppistä koulutusta mihin haluaisin, suurin osa ns. listojen ulkopuolelta. Olen melko varma että työnantaja ei näitä tule edes miettimään (tässä taloustilanteessa), sillä kouluttavat tahot eivät ole niitä varsinaisia yhteistyökumppaneita.
Joku aika sitten luin liiton lehdestä, että olisi mahdollista hakea SAK:n kulttuuriapurahoja. Kansan Sivistysrahastossa on laaja haku ja apurahojen haku alkanut 1.11., johon voi laittaa monenlaista apurahahakemusta menemään. Hakemus lähtikin esimiehen suositteluilla.

Kokeilen nyt kepillä jäätä, jos kävisi niin hienosti että jonkunlaisen avustuksen saisin. Voisin ensi vuoden puolella käydä jonkun kivan koulutuksen ja laajentaa näkemystäni ja osaamistani. Koulutukset eivät ole sikäli spesifejä, että voisin hyödyntää niitä ainoastaan työssäni, vaan saisin kelpo työkaluja kaikkeen tekemääni. Mm. opetustyössäni (jota osaksi teen lisähommina) hyötyisin suuresti lisäkurssituksesta.
Omasta takaa minun ei ole mahdollista ainakaan ensi vuonna hakeutua kursseille, jotka vaatisivat hotelliyöpymisiä toisissa kaupungeissa suolaisen kurssimaksun lisäksi. Apurahan turvin tämä olisi enemmän kuin mahdollista. Nyt kun hakemus on laitettu, yritän olla ajattelematta ja odottamatta liikoja. Sieltä kyllä ilmoittavat jos kohdille napsahtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *