Tässä yksi lisätyöni + vieraspostaus

Päivitin juttua ja lisäsin vieraspostauksen oman tekstini perään.

Olen pyöritellyt mielessä jo pitkään että kerronko eräästä tärkeästä lisäansioiden lähteestäni. Se kun on vähän mystisempi juttu. Toisaalta myös sellainen juttu että mitä enemmän kansa siitä tietää, sen vähemmän itse asiasta hyödyn.

Jos nyt kuitenkin tätä luet niin olen päättänyt asian kertoa. Ehkä jätän tämän vain tähän yhteen kertaan, sitten en enää jatkossa mainitse asiasta. Onpahan läpinäkyvyys tämänkin osalta sitten selvä ilman että asiaa kuitenkaan käsitellään jatkuvasti.

Jos olet blogin vakituinen lukija, olet saattanut ihmetellä siellä täällä epämääräisiä mainintoja lisätyöstä. Ajoittain olen tehnyt kuukaudessa jopa viitenätoista päivänä lisätyötä. Koska teen myös varsinaista työtä, voi kalskahtaa kummalliselta. Ja koska olen kertonut myös että teen useita muitakin pikkutöitä, mm. opetushommaa ajoittain, voi kuulostaa vielä kummallisemmalta.

En ole opetellut jakaantumaan ollakseni monessa paikassa yhtä aikaa. Olen kuitenkin opetellut tekemään pieniä, tunnin-pari kestäviä työkeikkoja niin että se voi olla sekä hauskaa että taloudellisesti kannattavaa. Työtä kuitenkin.

Erittäin vaihtelevat, kuitenkin ajoittain satoihin euroihin nousevat lisäansiot tulevat….

mysteerishoppauksesta.
Aaaaa… jollakin välähtää. Useimmilla ehkä ei. Lyhyesti sanottuna se on yksi tapa tehdä markkinatutkimusta. Olen tehnyt sitä pari vuotta. Blogista Mysteeriostaja voit lukea lisää jos tahdot. Siellä on kerrottu hieman enemmän tästä hieman erilaisesta ansaintakeinosta.
Ei, en anna vinkkejä täällä miten toimia ja mistä alkaa. Kyllä, olen tehnyt helkkarin paljon töitä verkostoituakseni ja tuodakseni itseä esille eri firmoille. Nopeaa tietä ei ole, eikä tuo (Suomessa) pienen pieni ala tuo loputtomasti mahdollisuuksia vaan on enimmäkseen samankaltaisten työtehtävien toistoa. Toki mahdollistaa sellaisia asioita mitä en muuten tekisi, kuten matkustamista ja hauskoja kokemuksia kummallisten työkeikkojen muodossa.

Sain aiheesta kirjoituksen eräältä toiselta bloggarilta jonka julkaisen tähän perään. Henkilö on Tuittura joka kirjoittaa blogia Tuitturan kukkaro

 Mysteeriostaja –  himoshoppaajan unelmatyö?
Muutama kuukausi sitten ollessani kolme viikkoa työttömänä etsin epätoivoisesti jotain mistä saisi edes vähän lisätuloja. Sitten muistin työkkärissä joskus nähneeni ilmoituksen jossa haettiin mysteeriostajia. ”Mikähän tuokin on”, muistan ihmetelleeni. Sana oli kuitenkin jäänyt mieleni perukoille ja pompahti sieltä esiin. Google apuun ja äkkiä!. Tietoa oli hyvin vähän ainakin suomen kielellä, mutta löysin blogin joka avasi asiaa laajasti ja ymmärrettävällä tavalla.
Lueskelin blogia pitkään. Asiaa oli paljon mutta aloin tosissani kiinnostua jutusta. Etsin muutaman ”mysteerifirman” kotisivut, ne jotka olivat suomeksi. Ihan vaan kokeillakseni loin itselleni profiilin pariin firmaan, ajattelin että ei ota jos ei annakaan.
Siitä se sitten lähti! Minusta tuli mysteeriostaja!
Alkuun pääseminen vaati hiukan opiskelua netissä. Minun piti suorittaa pari ”tenttiä” ennenkuin ko. firma hyväksyi minut ostajaksi. Ne suoritettuani oli ura auki…
Ensimmäinen ”keikkani” oli lähellä olevalle huoltoasemalle. Bensaa kympillä ja parin euron ostokset myymälästä. Voi että minua jännitti…. Kädet tärisivät kassalla niin että en meinannut korttia saada koneeseen! Vessan kautta ulos (vessakäynti kuuluu tehtävään) ja äkkiä pois. kotiin, tietsikka auki ja raporttia täyttämään, siinäkin oli tietenkin omat ongelmansa mutta selvisin hengissä. Tuo adrenaliinirysäys oli kuitenkin niin mahtava että päätin jatkaa hommaa.
Pian töitä alkoi tulla enemmän. Oli kiireisiä keikkoja naapurikaupunkeihin. Niistä maksetaan jo aika hyvin, muulloin ei välttämättä saa kun kulut takaisin. Olen ajellut pitkin poikin maakuntaa tankkailemassa autoa, sovittelemassa silmälaseja, syömässä Mäkkärissä, ”ostamassa” tablettia, koeajamassa uutta autoa ja jopa pelaamassa Täyspotissa. Ja hauskaa on ollut lukuisista kommelluksista huolimatta. Minulla ei ole GPS:aa ja maailman huonoin suuntavaisto… Eräs tankkauskeikka meni aivan pieleen, olivat lopettaneet bensanmyynnin, ja minä olin lähes 100 km kotoa, tankki tyhjänä! Onneksi oli ABC…
Tällä hetkellä olen tehnyt ”keikkoja” niin että ylimääräisiä tuloja on noin 170 €/kk. Päivämäärät jolloin tehtävät suoritetaan ovat tärkeitä mysteerifirmoille ja joskus on vaikea sovitella aikatauluja yhteen. Raportit on myös jätettävä hyvin nopeasti tehtävän jälkeen, joten homma vaatii kohtalaista ajantajua. Mysteeriostajalla on myös oltava hyvä muisti ja silmää yksityiskohdille. Rehellinen dokumentointi on tärkeää, asiat on kerrottava sellaisen kuin ne ovat, ei sellaisena kuin ne muistaa vähän sinnepäin olleen. Joskus kysytään todella hullulta tuntuvia asioita, esim. hiusten kiharuutta… Muistiinpanot kannattaa siis tehdä mahdollisimman pian ennenkuin asiat unohtuvat.
Mielestäni työ sopii henkilöille jotka ovat valmiita menemään mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kokeilemaan uusia asioita sekä jollain tavalla haastamaan itsensä. Minulla se on tuonut jonkinlaisen harrastuksen, on hauska käydä uusissa paikoissa ja tehdä uusia asioita. Vaikka työ ei missään nimessä ole näyttelemistä, sitä ei voi välillä olla tuntematta itseään pieneksi vakoojaksi… Ja nyt voin käydä ostoksilla ostamatta mitään, minähän rakastan shoppailua!


Ja muista: ÄLÄ JÄÄ KIINNI!

4 ajatusta aiheesta “Tässä yksi lisätyöni + vieraspostaus”

  1. Ei ollut edes tullut mieleen, että tällainen on mahdollista, vaikka olen toki kuullut mysteerishoppailusta ennenkin. Se on varmaan hauska lisätyö! 🙂

  2. Olisi pitänyt arvata 🙂 hain viime vuonna mysteerishoppaajaksi yhteen firmaan mutta eipä sieltä koskaan yhtään keikkaa ole irronnut. Se olisi ollut varmaan hauskaa. Monessa maassa tuo on ihan potentiaalinen lisätyö.

  3. Kävin jossain vaiheessa lueskelemassa tuota. En kyllä arvannut että sä olit blogin pitäjä. Mielenkiintoista mutta onhan tuossa vaivaa. Mutta jos sen ottaa kivana harrastuksena ja tykkää pyöriä uusissa paikoissa ni sittenhän se on ihan jees lisätienesti.

  4. Vuorotyöläisenä on hankala sitoutua mihinkään tiettyyn harrastukseen, monimuotoisuutensa vuoksi tämä sopii oikein hyvin juurikin harrastukseksi – josta maksetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *