Talouskulut

Talouskulujen tasapainottelua. Iosphere

Kun laadin budjettia, teen sen karkeasti. Oikeastaan vähän liiankin. Ollaan puolison kanssa menty sellaisella suunnitelmalla ja rahallisella jaottelulla mikä on toisaalta sopinut hyvin mutta vaatii nyt muuttuneessa tilanteessa hieman päivitystä.

Olemme maksaneet molemmat lainanhoitotilille 800€/kk. Tällä rahalla on maksettu kaikki asunto- ja liiketilalainat (lainanhoitotilille tulee myös vuokrarahat), vastikkeet sekä sähkö-, vesi-, vakuutus- ja nettimaksut. Tämä lainanhoitotili pyörii suunnilleen +-nollana. Puskuria sinne ei pääse kertymään mutta toisaalta suurin osa päivittäisistä

Aiemmin olemme tehneet niin että tämän lisäksi yhteisiä kuluja, kuten ruokakaupassa käynnit, hoidetaan niin että kaupassa käy kuka käy. Lähinnä minä sillä minulla on ollut teoriassa enemmän rahaa käytettävissä. Lapsilisät ja elatustuki rytmittävät rahantuloa niin että joka vaiheessa kuukautta on edes vähän rahaa käytössä, ja aika usein näistä rahoista on käyty myös ruokakaupassa. Jatkossa teemme niin että laitamme tietyn rahasumman ruokatilille. Puolisollakin on nyt ehkä enemmän rahaa käytössä niin pystyy maksamaan ruoasta enemmän kuin aiemmin.

Jos laskee että lainanhoitokuluihin menee 800€/kk, ruokaan 200-250€/kk, lapsen menoihin noin 100€/kk, ulosoton ulkopuolisiin velanhoitokuluihin 380€/kk (vähetyen joka kk) niin se tekee yhteensä 1530€. Kuukaudessa saan palkkaa uo:n jälkeen noin 1225€, lapsilisän ja elatustuen 260€, kakkostyön palkan noin 200€ jatkossa eli yhteensä noin 1685€.

Tiukille vetää, mutta samalla lainataakka kyllä lyhentyy merkittävästi. Ja onhan noita vähän lisätuloja vielä tuon kakkosduunin palkan päällekin. Ja kulurakenne kevenee kun Bank Norwegianin kortti saadaan leikattua ajasta iäisyyteen. Ja kun Nordean luottokortin saldo laskee. Kyllä se tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *