Syyskuun lisäansiot

Lisäansiolista on sellainen mitä olen itse itselleni pitänyt sekä tässä blogissa, vaikka blogiin ei niitä olekaan parin viime vuoden aikana säännöllisesti tippunutkaan.

Lisäansiot ovat kaikkea sitä mikä on rahaa tai kiinteästi rahaan rinnastettavaa tuloa joka ei ole pääansion tuloa. Ne voivat olla hyvin selkeitä lähteitä (keikkatyö) tai vähän epätavanomaisempia (pullonpalautusrahat, s-bonukset, lahjakortit). Niiden tarkoituksena on saada ihminen (minä) ymmärtämään miten paljon rahaa virtaa lisää, kannustaa virtauttamaan sitä enemmän sisään ja auttaa pysymään tietoisena siitä miten paljon sen varsinaisen palkan lisäksi on mahdollista saada sitä rahaa virtaamaan kauttansa. Kun makselee velkoja pois, on tärkeä ymmärtää oma maksukykynsä. Kun ottaa niin sanotusti löysät pois kuljeksimasta on helpompi ohjata lainojen lyhentämiseen maksimoitu rahavirta.

Tämä ei ole peruskuukausi mitä tulee lisäansioihin. Viimeisen rivin rikosvahingonkorvaukset nostavat summan sen verran merkittäväksi. Lyhyt selitys tälle on että jo melko pitkän aikaa sitten Veli sai mojovasti turpaan ja oikeus määräsi tästä korvauksia. Sain nyt Valtiokonttorilta osan näistä korvauksista. Tästä oli helppo ohjata lyhennyksiin käytännössä kaikki, samantien kun korvaus kilahti tilille.

Kakkostyön palkka on ollut tätä tasoa nyt puolisen vuotta (80-150€). Sitä ennen edeltävästi kakkostyöstä ei tullut euroakaan melko pitkään aikaan. Olen työskennellyt kuitenkin koko ajan siellä ja tulen saamaan rästissä olevat palkat kyllä kun tilanne sen sallii. Tästä eteenpäin tulen saamaan normaalimman korvauksen kakkostyöstä eli se asettuu ehkä tuonne 200-300€ luokkaan per kk satunnaisine päivärahoineen siihen päälle. Palkkatason normalisoimista edesauttoi uo-tilanne ja sen luoma tarve lisäansiolle.

Km-korvaukset ja pv-rahat ovat oman yrityksen kulkemisiin liittyviä. Reissupäiviä on jonkun verran tehty ja osassa päivän pituus on ollut riittävä päivärahoihin.

Bonuswayhyn tuli isompi tilitys jonka kotiutin, ja Fellow Financessa roikkuneet rahat kotiutin myös kun ei ole mielenkiintoa ja jaksamista sitten kuitenkaan alkaa sijoittamaan roskalainoihin. Tuo oli sellaista harjoittelurahaa mitä sinne laitoin joskus en alkanut koskaan tehdä sinne säännöllisiä lisäpanostuksia.

Sekä nettimyynnin rahan että kyselypalkkiot laitoin täysimääräisenä luottokorttivelkaan.

Syyskuun lisäansioista leijonanosa on suoraan laitettu sekä korttivelkojen että ulosottovelkojen lyhentämiseen. Sehän se lisärahan keräämisen tärkein pointti on että huomaa mahdollisuuden laittaa ansaittu lisäraha järkevästi eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *