Sähkön kilpailuttaminen – rahaa takaisin pitkällä sitoutumisella?

Auttakeehan miestä pulmatilanteessa.

Postimies kantoi tänään tuoreimman sähkölaskun postilaatikkoon. Asun sähkölämmitteisessä omakotitalossa ja kuukausittain saapuva lasku on, no, yleensä hurja. Kesää kohden lukemat tietysti tippuvat ja seuraavat puolisen vuotta laskut pyörinevät satasen tuntumassa. Vielä huhtikuulta laskua kuitenkin tuli 156€. Koska olen lueskellut sähkön hintojen laskusta, ajattelin katsastaa mitä olisi tarjolla. Lähinnä katselin tuon superkilpailuttajan kautta*

Suurimman houkutuksen ainakin itselle luo palvelu jonka kautta tehdessään saa sopimuksen alkaessa rahaa takaisin. Nykyisen ja uuden sähkösopimuksen erotus maksetaan asiakkaalle heti ja asiakas maksaa nykyistä hintaa sopimuskauden ajan. Kahden vuoden määräaikaisesta sopimuksesta (pelkästään sähkön myynnin osalta) saisin tililleni sellaiset 185€. Mietin pitkään että laitanko sopimuksen menemään. Mikään ei jatkossa muuttuisi, ainoastaan saisin nyt könttänä myynnin osalta erotuksen itselle.

Katselin myös mahdollisuutta jossa tehdään uusi sopimus ja jatkossa maksetaan pienempää laskua. Rahaa säästäisi sitä mukaa kun aikaa kuluu ja laskuja tipahtelee. Sopimuskausi 24kk.

Nyt olen siis pulmatilanteessa. Otanko supersopimuksen ja saan vajaa pari sataa itselleni vai tavallisen määräaikaisen sopimuksen? Joka tapauksessa sitoutuisin kahdeksi vuodeksi ostamaan sähkön ko. toimittajalta. Mitä jos oma sähköyhtiöni laskeekin hintoja heti kun uuden sopimuksen olen tehnyt? Jos teen sopimuksen, alkaa laskuja tulla kahdesta yhtiöstä kun siirtomaksut ja myyntimaksut tulisivat eri paikoista!
Tiedän että tuo perustuu osin ahneuteen ja siihen että kuluttaja ohjataan tekemään diili tarjoamalla siitä konkreettisesti käteistä. Silti haluaisin jotakin omalle sähkölaskulle tehdä.. Onko mitään järkeä soittaa omaan sähköyhtiöön ja kysyä parempaa hintaa vedoten kilpailijan tarjoukseen? Toimiiko nykymaailmassa tällainen?

En osaa päättää. Auttakee.

* affilinkki.

9 ajatusta aiheesta “Sähkön kilpailuttaminen – rahaa takaisin pitkällä sitoutumisella?”

 1. Olen käsittänyt, että useat sähköyhtiöt ovat laskemassa hintoja. Omakin lähetti äskettäin kirjeen, jossa sanoi, että hinnat laskee. Kannattaa ainakin soittaa omaan yhtiöön ja selvittää asia.

  Itsekin maksan ekosähköstä erikseen ja siirtomaksuja Helsingin Energialle erikseen. Hiukan vaikeampaa hahmottaa kokonaisuutta, kun laskut tulevat eri aikoihin, mutta muuten ei ongelmia. Itselle on periaate tärkeämpi tässä kuin hinta, joten en ole asiaan kiinnittänyt sen enempää huomiota.

  Muuten en valitettavasti osaa sanoa onko diili hyvä.

 2. Tätä tilannetta ei itsellä ole aiemmin ollut sillä paikallinen sähköyhtiö on ollut aina selkeästi halvin – vaan ei tällä hetkellä.
  Ekosähköön saisin vaihdettua niin että hinta kilowattitunnilta pysyisi samana tai jopa hivenen alenisi. Myöskään tämä ei ole ollut aiemmin mahdollista. Tarvin tähän nyt kärsivällisyyttä ja eri vaihtoehdot täytyy selvittää kunnolla ennen kuin ainakaan mitään määräaikaisia sopimuksia lähden tekemään..

 3. ääni ekosähkölle, ehdottomasti. mäkin just kilpailutin sähköä. kysyin omalta vanhalta sähkönmyyjältä että tämmösen tarjouksen sain kilpailijalta, miten tulette vastaan. no eivät tulleet tarpeeksi vastaan joten otin sitten sen kilpailijan tarjouksen. ja joo mullekin tulee jatkossa kahdesta paikkaa sitten lasku. mutta eipä tuo nyt paha ole.
  historiallisestihan sähkön hinnat on nyt tosi alhaalla joten joku pidempi soppari lienee hyvä vaihtoehto. itse otin sellaisen ja otettiin taloyhtiöllekin kun mä suositin. varmakshan ei mitään ikinä tiedä mutta ei se nyt ainakaan kallista ole jos tekee pidemmänkin sopimuksen.

  mulla oli pitkään ekosähkö oy:n ekosähköä periaatteesta. no sitten tajusin että saahan sitä ekosähköä muiltakin ja näin tulin sitten kilpailuttaneeksi ja vaihtaneeksi sähköntarjoajaa.

 4. Jos liittymäsi on tuntimittauksen piirissä, vastaus on pörssisähkö..

 5. Pohjolassa on siis yhteiset sähkömarkkinat ja sähkön hinta noteerataan Nordpoolissa. Sieltä sähköyhtiöt ostavat/myyvät sähkönsä, silloin kun heidän oma tuottonsa ei riitä tai on ylitarjontaa. Normaalisti sähköyhtiö hinnoittelee oman myytävän sähkönsä reilusti pörssisähköä kalliimmaksi saadakseen katetta mutta nyt tuntimittausten alettua asiakkaille on tullut mahdolliseksi ostaa sähkö suoraan pörssihintaan. Vähän sama asia kuin korkomarkkinoilla, lyhin korko on yleensä halvin mutta pankit (sähköyhtiöt) mieleellään tarjoavat pitkiä sopimuksia (12kk euribor / 2v määräaikaset sähkösopimukset) turvatakseen katteensa.
  Kunhan vähän talvikautena seuraa Nordpoolin hintoja pahimpien piikkien aikaan niin normaalisti pörssisähkö (+ marginaali) on varmasti pitkänpäälle halvin ratkaisu..
  Asiaa ei vaan hirveästi sähköyhtiöiden puolelta vielä mainostella….

 6. Kiitoksia selvennyksestä! Monelle varmasti uutta tietoa! Ymmärsin että tuntimittauksen piirissä ei kuitenkaan kaikki ole. Etelä-Suomessa kyllä. Tietysti voi olla vanhaa tietoa. Selvitellään.

 7. Miten tuo sitten toimii? Meille vaihdettiin joku aika sitten etäluettavat mittarit ja sähköyhtiön sivuilta voi seurata tunneittain että miten paljon milloinkin sähköä kuluu. Onko tämä sitä tuntiperusteista vai mitä se tarkottaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *