Säästötilanne – toukokuu

Viime kuussa säästötili tyhjääntyi mutta syystä. Tilanne tuntui, ja tuntuu edelleen, olevan hallinnassa ja kaikki menee suunnilleen suunnitelmien mukaisesti.

52 viikon säästöhaasteen mukaisesti olen siirtänyt Nordnetin salkkuun viikoittain rahaa. Pidän tästä kiinni ja todella siirrän kerran viikossa ja pyrin hoitamaan summat sieltä korkeimmasta päästä alkaen. Nyt kuukauden aikana sain neljä suurinta jäljellä olevaa ja yhden pienemmän summan kasaan. En koe haastetta haasteeksi jos siirtäisin kerran kuukaudessa neljän-viiden viikon rahat. Kuukausittain pyrin säästämään joka tapauksessa huolimatta em. haasteesta.

Sain aloitettua Nordnetin säästötilin saldon kasvattamisen, joskaan summa ei suuren suuri ole. Ei sen tarvikaan, suunta on kuitenkin oikea. S-Pankkiin meni rahastoon normaalia suurempi summa rahaa.

Jaottelu menee siten että 52 viikon säästöjä on laitettu talteen nyt 698€. Se on muuten yli puolivälin vuoden aikana kerääntyvästä potista! Jatkossa summat tulevat vain tippumaan ja viikkohaasteen lomassa on helpompi kerryttää myös kuukausisäästöjä. Kaikki viikkohaasteen rahat ovat siirtyneet tai siirtyvät rahastoihin / osakkeisiin ja tämä lasketaan vuositavoitteistakin tuttuun pidemmän tähtäimen säästöön. Nordnetin säästötili taas on tarkoitettu hätärahastoksi joka otetaan tarpeessa nopeastikin käyttöön. Salkun arvo viimeisimmillä kurssitiedoilla 699€ ((nousua viime kuusta 193€) On muuten sama summa kuin mitä kaikilla tileillä oli yhteensä viime kuussa.)

Nordnetin säästötilillä rahaa on 190€ (nousua 84€).

S-Pankin rahastossa 158€ (nousua 54€).

Kokonaistilanne näissä 1047€.
Muutos viime kuusta +348€!!

Vaikka pelkästään säästötilin saldoa katsomalla suurta edistystä ei näyttänyt tulevan on kokonaispaketti tosi mukavasti palautunut viime kuun notkahduksesta. Itse asiassa vähän yllättäväkin nousu.
S-Pankin osuusmaksutilille oli taas kertynyt tarpeeksi niin että käyn hakemassa uuden osuuden vihreää ryhmää tässä kuussa. Näitä lasketaan mukaan sitten taas laajemmassa kokonaiskatsauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *