Säästötilanne – huhtikuu

Viime kuusta selvä huomattava muutos on säästötilin saldon pienentyminen. Olen kirjoittanutkin aiheesta, tiedossa on ollut että suurempi menoerä kotiin liittyen on tulossa. Ja nyt näihin tilastoihin se päätyi. Vaikka säästötililtä otin 700€, se ei haittaa, ei sitten yhtään! Kerronpa miksi.

Aina näihin hetkiin saakka tilanne on ollut se että kun jokin merkittävä hankinta on tullut, on iskenyt paniikki. Kaikki rahat eri tileiltä on kerätty yhteen kasaan, ehkä luotoltakin, sitten loppukuu on eletty erityisen hissukseen.

MUTTA EI ENÄÄ!

Säästötilille olen kerännyt kotiin liittyviin hankintoihin puskuria, ja nythän oli juuri sellainen tilanne. Miksi siis en olisi käyttänyt säästöjä? Aivan. Pelkästään harmituksen vuoksi olisin voinut tehdä niin että olisin ottanut vain vähän säästöistä, sitten kerännyt loput vaikka kiinteistöverotililtä, yleiseltä kulutililtä tai ruokatililtä. Päätin kuitenkin jättää kaikki nuo rauhaan, koska tarvitsemani rahat olivat jo olemassa.
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tällaiseen ns. ylimääräiseen kuluerään liittyy oma taloudellisen hallinnan tunne. Mikään järjestelmistäni ei mennyt sekaisin, kaikki muut systeemit pysyivät taloudellisen satsauksen vaikutuspiirin ulkopuolella. Vaikka otin säästöstä 700€, on budjetoiduilla tileillä omia tarkoituksiaan varten saman verran. Olisin voinut käyttää ne ja olla myöhemmin sormi suussa, sen sijaan käytin säästöistä rahoja kun oli oikea tarve. JES!

Kokonaistilanne on se että Nordnetin säästötilillä on 106€. Salkussa siellä on paljon enemmän sillä 52 viikon säästöhaaste on jatkunut koko ajan. Tuon keittiön kaapin ovessa olevan lapun perusteella 16 viikon aikana olen siirtänyt Nordnetiin 506€.

Olen pyrkinyt käyttämään loppupään lukuja ensin, tämä helpottaa huomattavasti loppuvuoden urakkaa. Vaikka toki, jos tähänkin asti on selvinnyt niin sitä selviää myöhemminkin. Ajatus kuitenkin on että tämän toteutan muun säästämisen ohessa joten rahaa pitäisi mennä viikottain salkun puolelle ja kuukausittain säästötilille ns. normaalina säästämisenä.

Nordnetissä on nyt yhteensä 595€ (säästöhaasteen rahoja rahastoissa joiden arvonvaihtelu vaikuttaa kokonaissaldoon).

S-Pankin rahastoon on lähtenyt taas hieman lisää. Siellä tällä hetkellä 104€. Kävin ostamassa asiakasomistajajäsenyyden taas yhteen osuuskauppaan, siihen laitoin 100€. Tätä ei lasketa tässä kuitenkaan. Jäsenyyksien osuusmaksut kuuluvat kuitenkin pidemmän tähtäimen säästöihin joista on tälle vuodelle oma tavoitteensa. Kokonaisuutena kaikki menee säästöpuolella paremmin kuin hyvin huolimatta siitä että vararahasto laski lähes nollaan. Se lähtee siitä kyllä nousuun taas suunnitelmien mukaisesti.

Yhteensä 699€.
Muutos viime kuusta -524€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *