Säästötilanne – heinäkuu

Tässäpä tämän kuun tilanne.

Viime kuusta muutoksena se että lisäsin taulukkoon nuo S-ryhmän osuudet. Säästönä/sijoituksena ne kuitenkin on hankittu. Kokonaisuutta niiden ilmestyminen taulukkoon ei muuta sillä viime kuussa tilanne oli sama. Toki yhteissumma on suurempi mutta sekin toimii itselleni vain positiivisena kannustimena.

Nordnetin säästötilille siirsin 68€. Juu, kumma summa. Jos totta puhutaan niin tuo tulee siitä että palkkatilillä oli kutakuinkin tuon verran siirtovaraa. Olisin siirtänyt lisätöiden palkkatililtä säästöön mutta olen laittanut pankkitunnukset paikkaan nimeltä hukka. Taas. On aivan käsittämätöntä miten onnistun tuossa. Muistan sen kun ne hukkuivat; järjestelin keittiössä olevaa epämääräistä paperipinoa josta löytyi kahden pankin postissa saapuneet tuliterät tunnusliuskat. Ne tulivat vastaan kun etsin muita papereita. Kymmenen minuutin päästä en enää löytänyt tunnuksia vaikka olin juuri niitä kädessä pitänyt. Enkä ole löytänyt sen jälkeen. No, kiirettä kakkostilille pääsyyn ei ole joten en ole vaivautunut sellaiseen paniikkietsintään tai tilaamaan uusia.

Kannustin keittiön kaapin ovessa.

S-Pankin rahastoon siirtyi kuukaudessa enemmän kuin yleensä. Tein sinne jonkun ylimääräisen siirron syystä jota en enää tavoita. Ei liene huono asia tuo kuitenkaan.

52 viikon säästöhaaste elää omaa elämäänsä. Olen edelleen pitänyt siitä kiinni että siirrän Nordnetin salkkuun joka ikinen viikko rahaa. Viimeiset monta viikkoa on mennyt hyvin siinä mielessä että salkkuun laitettu summa on ollut listan loppupäästä. Se taas tarkoittaa tietenkin sitä että viikko viikolta tämän väylän kautta tuleva rahamäärä pienenee. Olen mielestäni kuitenkin onnistunut tässä hyvin sillä kerran viikossa säästämisestä on tullut tapa enkä ole surrut sitä että vähistä käyttövaroista ”joudun” siirtämään aina osan pois. Kun tämä vuosi on eletty loppuun on tämän haasteen rahamäärää suurempi anti säästämisen psykologiaan ja sen tavaksi ottamiseen liittyvä puoli.

Noilla 52 viikon säästöhaasteen rahoilla olen ostanut osuuksia kolmesta rahastosta sekä pienen määrän osakkeita yhdestä yhtiöstä. Käteisenä siellä on tällä hetkellä sen verran vähän että seuraavan toimeksiannon teen vasta joidenkin viikkojen kuluttua. Ajattelin ostaa joko tuota yhtä yhtiötä tai sitten tuon Superrahaston osuuksia lisää. Saas nähdä.
Olenpa sellaistakin miettinyt että jossakin vaiheessa loppuviikkojen rahat voisivat mennä suoraan säästötilin puolelle sillä puskuria pitäisi saada kerättyä se 1500€ ja mieluummin keräisin sen kokonaan ennen joulukuuta, mikä tällä hetkellä tuntuisi olevan sellainen realistinen maali.

Pääasia että tämäkin puoli nytkähtelee yhtä iloisesti eteenpäin kuin mitä velkapuolellakin mennään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *