Säästötilanne – elokuu

Katsotaan nyt tämä säästöpuoli ensiksi. Alkuvuoden jälkeen paljon on tapahtunut ja liikehdintää säästömuodosta toiseen on tapahtunut. Säästötiliin olen kajonnut, autoon liittyvät tarpeet suurimpana syynä.

Kesällä matkustin paljon. Tänä vuonna lomarahat menivät oikeastaan täysimääräisesti lomailuun. Säästötahdista olen tippunut ihan reippaasti enkä säännöllisiä siirtoja ole tehnyt. Yritän tehdä korjausliikkeen ja saada vaikka tuon 52 viikon säästöhaasteen ajan tasalle. Itse asiassa tein jo tänään sen eteen aika paljon, lisäansioita koitin kovasti saada kerättyä.

Taulukko kuitenkin näyttää että mahdotonta kuoppaakaan ei ole tullut vaikka säästötahti onkin lakannut olemasta sama mitä aiemmin.
S-Pankin rahastosta siirsin alkuvuonna sinne kertyneet rahat ja hankin niillä osakkeita. Rahastoon on alkanut karttua seuraavat sataset. Huolimatta siitä mitä ihmiset sanovat rahastojen tuottamattomuudesta ja/tai kuluista, sain sinne kerättyä 800€ hyvin vähin ponnisteluin, melkeinpä kuin itsestään. Pidän tätä oikein hyvänä tuloksena koska samaan aikaan laitoin rahaa sivuun myös muuten. S-Pankin rahastoon siis menee kaikki S-bonukset, osuusmaksujen korot sekä satunnaiset 20-30€ siirrot.

Nordnetin säästötili jäi muutaman satasen plussan puolelle sen jälkeen kun siellä kävin nostoja tekemässä. On ihan mahdollista että nuo rahat otan vielä käyttöön (syistä myöhemmin lisää) mutta koitan tietysti jättää sen koskemattomaksi.

Alkuvuodesta kokonaissaldo ei ole muuttunut juurikaan. Kuitenkin plussaa jonkun verran, ei todella huono tilanne! Tästä jatketaan eteenpäin vaikka uumoilen että ennen vuoden vaihdetta ollaan taas aivan erilaisessa tilanteessa ja mahdollisesti hyvinkin paljon enemmän plussalla kuin nyt.

Lainoista lähtee kuun vaihteessa lyhennykset joten laitan vasta niiden mentyä tilanteen velkapuolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *