Säästöt lokakuussa

Sainpas tehtyä tuoreen taulukon säästötilanteesta (koska se on mukavampi tehdä kuin velkataulukko heh). Tämä tulee siinä mielessä myöhässä että taulukon tein jo alkukuusta sen tilanteen mukaan, nyt kuitenkin on säästöihin joitain lisäyksiä tullut niin jouduin katsomaan lukemat kohdilleen tämän päivän mukaisesti. Edellinen katsaus on elokuulta niin onpa tässä jo aikakin mietiskellä ja pyöritellä numeroita.

Jee! Rehellisesti sanottuna tuntuu että säästöön ei jää yhtään mitään. Silti, kokonaissaldo kasvaa kun pienet purot yhdistetään. Kokonaisvaikutus kasvaa sitä mukaa mitä enemmän pieniä puroja on. S-Pankin rahastoon menee kuukausittain S-Bonukset ja yleensä jokin pieni summa palkasta/tuista. 52 viikon säästöhaasteen mukaiset tavoitteet ovat pahasti jäljessä enkä ole minkäänlaista kirjanpitoa pitänyt, katsotaan nyt miten paljon ”ylimääräistä” säästöä tämän kalenterivuoden aikana tuonne rahastoon sitten lopuksi tulee. Jokainen eurohan kuitenkin merkitsee, eli vaikka 1378€ jäisi saavuttamatta, ollaan kuitenkin sen verran plussalla mitä saldon vuodenvaihteessa näyttää. Nuo säästöthän on tarkoitus kerätä muiden säästöjen ohella. Tahti kaiken kaikkiaan on huomattavasti pienempi kuin alkuvuoden laskelmissa elämäntilanteen muuttumisen(kin) vuoksi.

Tärkeintä on että asiat edistyvät. Voisin melkein pyöräyttää säästämisen vähäisyyden positiiviseksi kun mietin että olisin voinut myös käyttää kaiken mitä olen saanut kerättyä. Näin tuntuu heti paremmalta, heh..

Seuraavassa postauksessa olisi vähän tarkoitus avata yhtä kulisseissa tapahtuvaa tapahtumaketjua, sillä sillä on suuri rooli meikäläisen taloudessa. Olen kirjoittanut tulevaa tekstiä vähäsen kerrallaan jo useamman päivän. Aihe saa tunteet kuohumaan koska koen sen niin suureksi epäkohdaksi sekä omassa elämässäni että yleisellä tasolla. Yritän saada sen esille jo huomenna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *