Ratkaisu häämöttää – yhdistyykö lainat?

Aiemmin on jo tullut selväksi että olen saanut tarjouksia lainoista, eri paikoista noiden yhdistelylainojen hakupalveluiden kautta.

Selvittelytalkoot jatkuvat.

Yksi tarjous Collector Joustolainasta. Heillä maksimisumma lainalle on 4000€. Maksuaika 1-4 vuotta. Heidän tapa markkinoida lainaa on se että ensimmäinen vuosi on lyhennysvapaata. Lainan voi maksaa etuajassa pois, mutta tarkemmin ei kerrota esim kuinka korkojen ja kulujen, mahdollisten käsittelymaksujen laita tuossa tilanteessa on.
Siispä soitin sinne.

Lainaa voi lyhentää alusta asti, minimisumma on korot ja kulut. Luonnollisesti korkojen määrä laskee jos lyhentää alkaa alusta asti. Lisäkuluja ei myöskään tule maksuaikataulua nopeammasta tai peräti kerralla kaiken maksamisesta.

Ok. Ajattelin että tähän voisin tarttua, saisin kuitenkin kaikki pois paitsi suurimman kulutusluoton. Mietin, että sitten voisin kysyä pankista kun on vain kaksi velkojaa jäljellä.

KUNNES HAVAHDUIN!

Miksi en kysy suoraan pankista heti!?!
Ja niin soitin pankkiin, sovin ajan jo keskiviikoksi. Oma virkailija ei pitänyt lainkaan mahdottomana asiaa, summa kuitenkin melko pieni. Parhaan koronhan pankista saa, siitä ei mihinkään pääse.

Laitoin muuten hakemuksen erääseen virolaiseen pankkiin joka Suomessa myös toimii ja mainostaa kulutusluottoja edullisella korolla. 9,9% oli korkopohja mitä hakemuslaskelmissa tarjottiin. Sain sieltä tarjouksen neljäsosaan hakemastani summasta, todellisella vuosikorolla 49% ja rista. Huh.

Olen itseni saanut aikamoiseen hypetykseen tämän aiheen parissa, tärkeintä on kuitenkin muistaa että tässä ei ole tunneista eikä päivistä kyse, vaan maltti on valttia päätösten teossa. Odotan keskiviikkoon.

2 ajatusta aiheesta “Ratkaisu häämöttää – yhdistyykö lainat?”

  1. Joo suoraan pankkiin vaan. Onhan nuo kulutusluottojen korot ihan älyttömiä verrattuna asuntolainoihin. Mutta niistä kandee se halvin kuitenkin valita. Uusimmassa Taloustaito -lehdessä oli muuten vertailu Kulutusluottojen koroista, tai no – siinä lehdessä taitaa joka numerossa olla aina tuoreimmat korot. esimerkissä oli 10 000€ ja 3 vuotta. Nordea tarjosi tuossa testissä parhaan koron, 4,70%. Eli älä tartu ainakaan yli vitosen korkoihin, suosittelen ma.

  2. Näin saman vertailun. Yllättävää on että suurin korko oli tuplaten tuo.
    Voitan oikeastaan jo alle 10% korolla, sen verran suolaisia nuo ovat nykyisissä lainoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *