Raha liikkuu

Huomenna jälleen pankkitilillä käy kova kuhina kun palkka tulee ja aikataulutettuja siirtoja lähtee matkaan lähes palkan verran. Pankkiin olen laittanut viestiä yhdistelylainan ylimääräisestä lyhennyksestä jonka pitäisi huomenna lähteä, vielä vain ei ole mitään kuulunut. Eiköhän sieltä se prosenttihaastelyhennyskin mene normaalin lyhennyksen lisäksi.

On vähän kummallinen tunne kun lähes jokainen huomenna tuleva euro on korvamerkitty omiin tehtäviinsä. Palkkatilille ei paljoa jää, siispä turhaa kulutustakaan ei budjetti kestä. Tämä tietysti on tarkoituskin. Aiemmin en tiennyt lähellekään niin tarkasti kuin nyt mihin rahani menevät. Mitä automaattisemmaksi homman teen, sen vähemmän kuluu aikaa ja energiaa raha-asioiden miettimiseen ja järjestelyyn. Muutamassa kuukaudessa kulutilisysteemi on osoittautunut itselle erittäin sopivaksi menetelmäksi. Kun ruokarahat, säästöt, vakuutusmaksu- ym. kuluihin menevät rahat lähtevät automaattisesti tililtä omille tileilleen, se helpottaa myös laskujen maksamisen operaatiota. Tämäkin kun voi olla välteltävä juttu jostain syystä, monelle varmasti tuttua että laskujen maksamista venytetään koska ei vain pysty avaamaan nettipankkia jne.

Kunhan lyhennykset ovat lähteneet ja kirjautuneet, on taas aika laittaa kuukausiraportteja veloista ja säästöistä.

5 ajatusta aiheesta “Raha liikkuu”

  1. Juu, viuhina vaan kuului aamulla munkin tileillä. Minä olen myös automatisoinut kaiken, minkä pystyn, ja suosittelen sitä kaikille. Oikeastaan ainut, minkä käyn itse tällä hetkellä naputtamassa on siirto kulutilille, syystä, että sinne siirtyvä summa ei ole vakio juuri nyt, vaan joudun sitä hieman muuttelemaan. Muutaman kuukauden päästä voinen siirtää senkin automaattiseksi. Totta puhut, energiaa ja hermoja säästyy tällä menetelmällä.

  2. Se on hei ja hyvästi samassa lauseessa! Se on kumma kun siltä yhdeltä tililtä paljon helpommin käyttää rahaa, mutta jos tili on tiettyä tarkoitusta varten niin sitä onkin paljon järkevämpi ja pystyy hillitsemään itsensä.

  3. Kiva että on kuitenkin sitä rahaa mikä liikkuu. Itellä kun ei paljon ole sitä mikä liikkuisi tällä hetkellä.. En valita kun ei monella ole edes tätä 900€/kk tuloa mikä mulla nyt on.
    Mutta tämmöinen vapaaehtoinen köyhäily on kuitenkin hiukkasen elitistinen etuoikeus. Eli että tulee toimeen ja voi vielä laittaa jotain säästöönkin. Jos kaikki menis eikä riittäis niin sitten voisi oikeasti valittaa. Eli asiat sitten kuitenkin hyvin.

  4. Ja arvaappa onko paljon ihmisiä jotka eivät ymmärrä sitä että oikeasti ei olisi tarvetta valittaa. Jos edes osan ajasta muistaisi pitää näkökulmansa laajana, ei niin helposti sokeutuisi oman asiansa edessä.
    Siellä päässä on juuri oikeanlainen nöyrä meininki. Rahan sijaan saat kuitenkin aikaa olla lapsen kanssa ensimmäisen elinvuotensa ajan tosi tiiviisti.

  5. Onhan se noin. Ei se rahan kerääminen itselle aina ole niin itsekästä kuin miltä se kuulostaa. Kuten just että voi antaa lapselle aikaa. Ja sitten on aikaa paremmin vaikka vapaaehtoistyötön tai vastaavaan kun ei ole niin kahlehdittu tekemään hullunpitkiä työpäiviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *