Punta päivässä

Viikon LinkkiVinkin aloitan mielenkiintoisella haasteblogilla. 365 days – £365 kertoo englantilaisen viisikymppisen Suen vuodesta, kun hän yrittää saada ruokabudjettinsa mahtumaan puntaan päivässä. Projekti on alkanut nyt vuoden alusta ja tulee kestämään joulukuun loppuun.

Sue on ennenkin elänyt niukasti. Hän pitää varsinaista blogiaan täällä. Our new life in the country kertoo kaupunkilaisen naisen paluusta perusteisiin. Mitä kaikkea vaaditaan maalle muuttaessa ja omavaraisuuteen pyrkimisessä? Pysyykö pienen kotikanalan pitämisen kustannukset kurissa verrattuna kaupasta ostettujen munien hintaan?

Ruokahaaste alkoi sillä että Sue esitteli kaappiensa ja pakastimensa sisällön. Ruokamäärä on vielä alussa aivan valtaisa. Sue kertoo käyttävänsä hyödykseen paljoustarjouksia ja sen huomaa. Kaapit notkuvat jos jonkinlaista purnukkaa isoissa erissä.

Kuva epsos.de

Sue on kasvissyöjä, miehensä lihansyöjä. Punta per päivä -budjettiin ei sisälly lihatuotteet, joskin blogissa kerrotaan myös siitä miten tämä leidi pakastaa vaikkapa nakkipaketin neljään eri erään.

Käyttämättä jääneet rahat jäävät säästöön, etukäteen ei budjettiin kuitenkaan saa koskea. Lahjakortteja ja ilmaista ruokaa saa hyödyntää. Selvät mutta tiukat säännöt.

On käsittämätöntä, miten vähästä taitava taikoo herkullisen näköisiä aterioita. Blogin kirjoittajan aatemaailmaan kuuluu että mitään ei heitetä hukkaan. Tämä tulee erityisen selväksi nopeasti. Mielenkiintoista on myös seurata suomalaisen ja englantilaisen keittiön erilaisuutta. Meillä kotiruoka on hurjasti erilaista kuin siellä.

Kesää kohti kuljettaessa tulemme näkemään omaa kasvimaata, kanojen hoitoa, yrttien ja kaikenlaisen syötävän kasvattamista. Pärjääkö punnalla päivässä? Missä vaiheessa alkaa tehdä tiukkaa, vai alkaako lainkaan? Itse ainakin mielenkiinnolla seuraan tätä projektia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *