Pikavippejä saa edelleen!

 IS:n verkkosivuilla tänään – Pikavippifirmat katosivat hetkessä – kymmenet lopettivat toimintansa

Uutisessa kerrotaan pienlainayhdistyksen jäsenmäärän tippuneen ensin 80:sta 16:een, kunnes yhdistys lopetti toimintansa kokonaan.
Jutussa tuodaan esiin että pikavippien korkokattoa kierretään tarjoamalla min. 2000€ kulutusluottoa jota nostetaan pienissä erissä.

Kommenttikentässä ihmiset kilpaa hurraavat ”hyvä, hyvä, pikavipit olivatkin pahasta, hyvä että ne kiellettiin!”

No kiellettiin, mutta samalla tehtiin mahdolliseksi saada ihan samaa pikavippiä eri nimellä. Katsastin noin kymmenen eri pikaluottoa tarjoavan tahon nettisivut. Tuloksena oli se, että vaikka osa olikin laittanut puodin kiinni, moni vielä porskuttaa ja voi hyvin.

Ehkä lainaa ei myönnetä ihan niin höllästi kuin villeimpinä vuosina, koska luottohakemus tehdään 2000-2500€ suuruisena. Pikavipin näistä tekee se, että tuosta parin tonnin limiitistä nostetaan vaikka vain 300€ kerralla.
Useimmat taisivat käyttää systeemiä jossa rahan nostamisesta ”luottotililtä” peritään 10-15% palkkio. Eli jos vippaat itsellesi 300, maksat nostopalkkiota 30-45€. Jos maksat koko summan takaisin 30-45 vuorokauden sisällä, on homma siinä. Jos haluat kuitenkin maksaa erissä (miten sopiva ja houkuttava vaihtoehto), alkaa nostetusta velasta juosta korkoa.

Löysin kaksi oikeasti kannattavaa luottotarjousta. Nämä ovat molemmat kertaluonteisia eikä niitäkään tulisi ottaa kuin erittäin harkitusti. Molemmat ovat siis kuluttomia uudelle asiakkaalle, eli kun lainaa jotain, maksaa sen tismalleen saman takaisin.

www.ferratum.fi


www.vivus.fi

* tässä oli alunperin tradetrackerin verkosta otetut affilinkit. Niiden jälkeen oli maininta että ne ovat affiliatelinkkejä joista voisin hyötyä vaikka tarkoitus oli vain osoittaa että akuuttiin tarpeeseen on olemassa oikeasti koroton vaihtoehto koskien ensimmäistä lainaa. Kaikki velka on hanurista. Kehotin ihmisiä tutustumaan tarinaani koska fiilis tosiaan on että velka on hanurista.
Niistä mainosteksteistä tuli kuitenkin huono omatunto, vaikka nopeasti juttu unohtuikin uudempien tekstien alle. Jostain syystä yli vuoden päästä jutun julkaisusta linkit alkoivat saada klikkauksia ja ahdistuin niin että kävin poistamassa alkuperäiset mainokset ja laittamassa jutussa alunperinkin olleiden firmojen linkit jotka molemmat copypastesin heidän etusivultaan.
 

3 ajatusta aiheesta “Pikavippejä saa edelleen!”

  1. Joo no sun ei saakaan noita klikata, niissä on Rouva Rahahuoli -kielto 😉

    Karu totuus kuitenkin on se, että huolimatta pikavippikiellosta, pikavippejä saa edelleen. Kupla on vain naamioitu toisen nimiseksi ja vippisummat kymmenkertaiseksi.

  2. Pitää paikkansa ja on todella järkyttävä muutos. Aiemmin 100 ja 200 euron pikavipit, jotka johtavat ongelmiin (ulosottoon…) ovat nyt summiltaan 10-kertaiset ja tuohon suohon ajautuessaan, voi olla 10 kertaa hankalampaa nousta ylös.

    Ja hyvä, että noissa on kielto! Tosin en niitä nyt enää klikkailisikaan. 🙂 tilitiedot näyttää puhtailta, onneksi näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *