Pikasäästö 450€

Downgreidasin autoni.

Neljä vuotta palvellut autoni palvelee nyt jotain toista. Iso musta diesel-volkkari ei tuntunut enää järkevältä pitää, kun pääosa ajoistani tapahtuu enää yhden kaupungin alueella. Aiemmin kuljin lähes joka viikko yli 350km päähän puolison luokse, jolloin oli järkevää ajatella että alla tulee olla varma kulkupeli jossa on myös ajomukavuutta lisääviä ominaisuuksia.

Nyt kun vuoden verran ollaan asuttu saman katon alla on tullut selväksi että maksetaan turhaan kahdesta dieselautosta. Omani alkoi olla jo kilometreissä sen verran kokenut että isompia remontteja olisi ollut väistämättä edessä.

Myin siis auton pois. Siitä jonkun verran rahaakin sai, mutta vain sen verran että sain ostettua tilalle uuden pienen kauppakassin ja tehtyä siihen pientä remonttia ja varaosien vaihtoa.

Uusi auto ei tule alenemaan arvossa. Mikäli se pysyy kulkukelpoisena siitä saan saman mitä maksoin, oikeastaan tehdyt korjaukset nostivatkin hieman arvoa. Vakuutusmaksut ovat 450€ edullisemmat ja pikkumoottori polttaa polttoainetta huomattavasti vähemmän kuin edellinen. Kesän aikana fillaroin huomattavasti enemmän kuin ajan autoa, joten käyttökustannukset jäävät minimaalisiksi. Kun ei ole huomattavan varakas, on ihan ok valita välillä jotain muutakin kuin korkeat autoilun kulut. Vuodessa maksan vakuutusmaksuja 450€ vähemmän kuin edellisestä autosta ja se on suoraa säästöä.

Kuten aiemmin olen todennut, huomisen tuloihin / kuluihin / säästöihin vaikutetaan tänään. Tämä valintani säästää minulle vuodessa 450€ nykytilanteeseen verrattuna. Ilman tämän hetken valintaa kulurakenteeni olisi raskaampi lähitulevaisuudessa. Yksittäisellä valinnalla on erityinen merkitys sillä kun näitä yksittäisiä valintoja on useita, alkaa impakti olla huomattava.

Autoissa on aina omat riskinsä, sitä ei voi kiistää. Tällä hetkellä riski on tasoltaan juuri sopiva, varaosat ovat edulliset edelliseen verrattuna ja elektroniikkaa ei ole liiaksi. Mietteissä on puolison autotilanteen optimointi seuraavaksi. Suuntaa lienee antavan se mikä tuomio tulee muutaman tunnin kuluttua tapahtuvan katsastuksen yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *