Pankkireissu tehty… vinkki asuntolainaisille!

No niin. Kävin siis tänään pankissa tarkoituksena selvitellä vähän näitä laina-asioita.

Ensimmäistä kertaa menin melkolailla itsevarmana henkilökohtaiseen tapaamiseen. Tiedostin sen että ko. pankkiin olen asiani melko hyvin hoitanut, tilitapahtumissa ei ole nähtävissä typeryyksiä jne. Sen sijaan että olisin mennyt hattu kourassa nöyristellen tätin puheille, aloitin keskustelun heittämällä pöydälle juuri kotona kahtia leikkaamani Mastercardin!! Sain sen siis tehtyä, ei jäänyt vain puheen tasolle, hiphei! (Paitsi että aiemmin puhuin leikkaavani sen pankissa, en kotona)

Virkailija hämmentyi lievästi mutta ei kyllä alkanut inttämään vastaan että miksi Masterista luopuisin. Hän kertoi ko. kortin olevan pankin ykköstuote, siksi siis aiemmin on ollut niin vaikeaa katkaista luottosopimusta.

Nyt tehtiin juuri niin, allekirjoitin sopimuksen jossa luotto puretaan. Takaisinmaksu tapahtuu erissä sopimuksen mukaan, ei tarvitse könttänä hoitaa. Kysyinpä sitten että mitä jos ottaisin asuntolainasta lyhennysvapaata ja maksaisin vauhdilla tuon velan pois. (Nyt tulee se vinkki eli vink vink..) Virkailija luki asuntolainani sopimusta ja löysi kohdan jossa todetaan että mikäli muutoksia sopimukseen tehdään yli vuodeksi yhteensä, muuttuu lainan marginaali. Aiempina vuosina olen käyttänyt lyhennysvapaata 9 kuukautta, ja koska en halua alhaista marginaaliani nostettavan, otin lyhennysvapaata kahdeksi kuukaudeksi. Jos joku miettii tuota marginaalin nostoa lyhennysvapaan yhteydessä tai muuten maksusuunnitelmia muutettaessa, niin kysykää mitä teidän lainasopimuksessanne sanotaan! Tuo ei nimittäin välttämättä tule ilmi jos ei kysy, asia voidaan vain esittää siten että se marginaali muuten sitten muuttuu, vaikka voisikin päästä ilman muutoksia vähän lyhyemmällä lyh.vapaalla.

Oli miten oli, seuraavan kahden kuukauden aikana vapautuu seitsemisen sataa jonka käytän Masterin velan maksamiseen. Lisäksi nostin minimilyhennystä jo aiemmin, sen ollessa 120€/kk. Näin tuon velan maksaminen menisi jotenkin näin (10 euron heitto suuntaan ja toiseen todennäköinen korkojen ja kulujen vuoksi)

Heinäkuu: 1823€ — 1480€
Elokuu:     1480€ — 1130€
Syyskuu:   1130€ — 1010€
Lokakuu:   1010€ — 900€
Marraskuu: 900€ — 785€
Joulukuu:    785€ — 670€
Tammikuu:  670€ — 550€
Helmikuu:   550€ — 435€
Maaliskuu:   435€ — 320€
Huhtikuu:    320€ — 200€
Toukokuu:    200€ — 80€
Kesäkuu:       80€ — 0€

Minimilyhennyksillä menisi siis noin vuosi koko velan kuittaamiseen. Vakaa aikomus on maksaa se huomattavasti nopeammin. Kun pari kuukautta on kulunut ja huomaan millaisen vaikutuksen se yksi 150€ kuukausilyhennyksen ja Dinersin lyhennyksen poisjääminen tekee kuukausibudjettiin, voin sovittaa lyhentämiset maksimiin eläen kuitenkin normaalisti.

Voi että kun on vapautunut olo!!

4 ajatusta aiheesta “Pankkireissu tehty… vinkki asuntolainaisille!”

  1. Onneksi olkoon. 🙂
    Minä puolestani melkein toivoisin, että voisin käyttää Visaa minimaalisesti tarvitsemani määrän ja voisin sitten ensi kuussa maksaa tilipussirahoilla isommat erät pois Klarnasta ja Ikanosta siten, että 2 kuukauden kuluttua molemmat nämä olisi kuitattu kokonaan pois. Korttia en aio leikata (siis Hei-) koska itsekuriharjoituksesta se käy ettei luottokorttia käytä.

    Hyvä sinä ja hyvä me. Me onnistutaan tässä!

  2. Heippa! Kiitokset onnitteluista, vaikka ne ehkä kannattaisi jättää siihen hetkeen kun tuostakin on vapautunut..
    Jes, hyvä! Tuo että saa edes jonkun lainan loppumaan tuo tosi hyvän fiiliksen! Itse jätän tarkoituksella kaikki nollavelat roikkumaan listauksiini motivaatioboostina!

    Hyvä me, tosiaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *