Pankki tylytti taas – mutta käyttölaina 1 kuoli!

Koska toimin aika usein pontevasti inspiraation saapuessa, en tehnyt nytkään poikkeusta tavoissani. Kyseessä on käyttölaina 1:n irtisanominen. Laitoin toissapäivänä viestiä pankkiin että käyttölaina ja sen pankin käyttötiliin liitetty Visa Electron saavat poistua elämästäni (Electronista aivan turhaa kuukausimaksua kun sitä en käytä).
Tänään käyttölaina ei enää verkkopankissa näy! Sitä ei ole olemassa!

Kävi kuitenkin jotakin sellaista, joka sai ärsytyskynnyksen nousemaan.

Käyttölainan lopettamisen yhteydessä käyttötiliä täytyi veloittaa seitsemällä eurolla käyttölainaan kohdistuvien laskuttamattomien palvelumaksujen vuoksi. Siis häh?

En nyt tiedä mikä veto tämä on. Voin kuitenkin spekuloida asiaa, ennen kuin saan vastauksen joskus alkuviikosta (totta kai laitoin heti viestiä ja kysyin asiasta). Tuosta käyttölainan tilille siirrosta on mennyt muistaakseni aina seitsemän euron kiinteä palvelumaksu, jonka lisäksi kai joku muu maksu. Kuitenkin tuo 7€ oli hyvä johtolanka.
Kun maksoin lainan nollille, kävi niin että ilmeisesti joidenkin korkolaskelmien tasaamisen vuoksi lainan balanssi ei ollut nolla, vaan 0,75€ minun hyödykseni. Aikani katselin noita senttejä, ja lopulta joidenkin päivien tai viikkojen jälkeen siirsin summan käyttötilille. Ajattelin että koska se ei ole lainarahaa vaan minun lainatilille liikaa maksamaa rahaa, voin ilman muuta siirtää sentit itselleni ja nollata lainan saldon.

Kai se lopulta meni niin että saadakseni liikaa maksamani 0,75€ takaisin, jouduin maksamaan siitä seitsemän euron palvelumaksun jälkijunassa. Tai jotain.

Reilukerho kokoontuu.

3 ajatusta aiheesta “Pankki tylytti taas – mutta käyttölaina 1 kuoli!”

  1. Kuulostaa kyllä uskomattoman typerältä. Voiko se oikeasti olla noin? No mutta tärkeintä on, että pääsit siitä eroon! Onnea.

  2. En tiedä, voi olla että en ole huomioinut jotakin, mutta en kyllä muutakaan syytä veloitukseen ole keksinyt. Ko. "nallepankki" tuntuu vetävän kyllä siivun kaikesta mahdollisesta..

  3. Jep, veikkaan että tuo 7 euron palvelumaksu meni juuri sen takia että nostit ne omat rahasi sieltä pois. Olisin yllättynyt jos saat jonkun muun vastauksen. Tosin kenties saat rahasi takaisin. Mulle on käynyt samoin joskus, ja samainen palvelumaksu meni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *