Paha velka numeroina 1

Listasin ”Hyvät velat” omana postauksena, nyt on sitten ”Pahan velan” julkaisun hetket. Tämä tulee kahdessa osassa, ykkönen listaa perinteisemmät velka-asiat ja kakkososa ulosoton velat. Palkastani on tällä viikolla tehty eka ulosmittaus mutta vielä en näe järjestelmästä miten suoritukset ovat kohdistuneet joten teen julkaisun sitten kun näen toteutuneet luvut.

Erinäisten käänteiden kautta on luottokorttia ja yksi käyttöluotto maksettevana. Näin sitä taas päästään keimeihin mukaan!

MUUT VELAT

Nordea Mastercard 2200,90€ (Luottoraja 3000€. Kysyin Nordeasta saldon alentamisesta, maksaisi 10€. Ehkä teen sen jossain kohtaa. Tässä on ollut lyhennys 10% saldosta mikä tällä luottomäärällä on liikaa nyt kun palkan ulosmittaus on alkanut, siispä pienensin sen 5%:een. Tämä maksoi 5€ mutta kk-erä on nyt kohtuullinen. Tein ylimääräisiä lyhennyksiä tähän lisäansioista nyt syyskuussa ennen kun pienensin lyhennysprosenttia. Halusin saada kk-erää pienennettyä mahdollisimman paljon. Luottokortilta menee jotain kuluja esim. parkkikustannukset joita väistämättä kaupungissa asioidessa ja työskennellessä tulee.

S-Pankki Visa 1917€ (Luottoraja 2000€, minimilyhennys kait 3%. Tänne olen kerännyt aina parin kk lyhennykset ja sitten siirtänyt Norskille koska S-Pankin korko huomattavasti maltillisempi. S-Pankin Visa on ollut maksuleikeissä jo aiempina vuosina osallistujana. Jumankauta kun sitä löytää itsensä samasta tilanteesta aina uudestaan. Saa nähdä mikä on tämän kierroksen jälkeen S-Visan kohtalo.

Bank Norwegian Visa 1744€ (Maksettu normilyhennys, sekä lisälyhennyksiä 25€ ja 30€ syyskuussa, lisäansioista. Saldoraja laskettu 3000€ –> 2500€ –> ja nyt viimeksi tässä kuussa 2000€. Lasketellaan luottorajaa viidensadan välein kunnes tämä punainen paholainen on kokonaan nollilla. Pauttiarallaa 21% vuosikorolla tämä kortti. Hyi! Tältä kortilta menee joitain veloituksia, mutta ei kuukausittain. Esim. tämän verkkosivun verkkohotellimaksut ja domainmaksut menevät täältä. Tällä velkasaldolla kuukauden korko on noin 32€ joten syy siirtokikkailuun on aika selkeä.

Minulla oli vielä yksi kortti käytössä jonka jo urakoin pois. Sinne oli kertynyt yli 3500€. Sen sain onneksi ennen tätä ulosmittauksen alkua pois mutta vasta perintäyhtiölle, en kortin myöntäneelle pankille. Siinäkin oli sellainen tyhmä asia että minulla oli kuukausien ajan tuhansia euroja tilillä rahaa mutta en saanut maksetuksi laskua koska, no, en tiedä. Tässä mennään siihen burnoutin maailmaan mikä ei ole aina niin looginen. Kaikki mahdollisuudet maksaa erääntynyt velka, mutta maksu vain ei mennyt todeksi asti ennen kuin oltiin ihan liipaisimella.

Nordea käyttölaina 2778,07€. Tästä on aina kuukauden viimeinen pv kiinteä lyhennyserä 152,30€. Korkoa ja kuluja tässä kohtaa enää noin 10€/kk. Viimeinen erä huhtikuussa 2022. Kun tämä kuoleentuu jää kivasti käyttövaraa enemmän. Tämä on pahasta velasta paras sillä sitä ei saa uudestaan käyttöön vaikka haluaisi. Järkevintä olisi säästellä tänne lisälyhennyksiä mutta koska tämä kulu on ennustettavissa, en ehkä niin tee. Ennemmin niittailen noista korteista yhden ensin kokonaan pois.

Yhteensä syyskuussa 2020: 8639,97€. Tämäkin on vähän sellainen asia että ei aiheuta juurikaan kylmiä väreitä. Homma pyörii lähes itsestään ja useamman kuukauden olen puskenut kokonaissaldoa alemmas. Luottokortit ovat kyllä hyviä kavereita tuoreeltaan mutta tympeitä heti siinä vaiheessa kun kuukauden saldoa ei kerralla enää pystykään maksamaan. Olen todistanut itselleni että olen yksistäni oikeastaan tosi maltillinen kuluttaja mutta seurassa liian altis vaikutteille. Puolison tai kavereiden kanssa ei ole tehnyt tiukkaakaan maksella kaikenlaisia jäsenyyksiä, matkoja, aurinkolaseja ja muuta vastaavaa mihin ei sitten kuitenkaan olisi ollut varaa.

Mutta hei! Luottotiedottomana tähänkin tulee siitä mainio muutos että eipä enää uusia luottoja noin vain oteta! Ihmettelen kyllä sitä että kortit ovat edelleen voimassa ja käytössä eikä niitä ole irtisanottu.

Olen nyt ollut viime ajat melkoisen inspiroitunut ja vapautunut ja valmiina rokkaamaan tämän haasteen yli! Ne jotka ovat blogia lueskelleet tietävät että omina haasteina on ollut paljon muutakin, esim. perheeseen ja lapsen huoltajuuteen liittyviä asioita. Niiden ja oman terveyden rinnalla raha on vain rahaa ja siihen suhtautuu ehkä eri tavoin. Toki, tällä hetkellä tiedän että saan pitää kotini ja autoni ja joku epämääräinen ulosottomies henkivartijoineen ei ole tulossa viemään televisiota jne. kuten telkkarin Ulosottomiehet -sarjassa. Se antaa turvaa ja auttaa pitämään motivaatiota yllä; eiköhän tästäkin taas nousta ja selätetä asiat.

Tästä velkamäärästä sitten lähdetään seuraavan postauksen myötä ynnäilemään ulosoton saatavat ja päästään rakentamaan velkojen kokonaissaldoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *