Ostovoimaa

Tämän kuun lisälyhennyksen toimeksianto lähti matkaan ennen kuin edes sain palkkakuitin. Ajattelin että no problemo, maksan velkalyhennykseni ja pärjään ilman sen kummempia. Nyt palkkapäivänä kun kaikki lyhennykset ja aikataulutetut tilisiirrot lähtivät tililtä kohteisiinsa jouduin kuitenkin kohtaamaan ajatuksen että mitä jos en pärjääkään seuraavaan tilipäivään. Mitä teen jos rahat loppuvat kesken?
Tilanne on se että kaikki laskut on maksettu, budjettitilit tai lähinnä ruokatili on vasta odottamassa ensimmäistä kauppareissua tuoreilla rahoilla. Hätää ei pitäisi tulla. Mutta mitä jos tulee? Olen ryssinyt jossain vaiheessa sillä peräti kolme laskua, joiden ei olisi pitänyt tulla, tulikin maksettavaksi. Kaksi noista kolmesta on ollut suoraveloituksena niin kauan kuin muistan. Olisiko pitänyt hyväksyä jokin uusi suoramaksusopimus kun systeemit tänä vuonna muuttuivat? Vai oliko laskun lähtötilillä vajetta katteesta silloin kun eräpäivät ovat olleet? En tiedä. Se nyt on tilanne että lähes 200€ lähti ns. ylimääräistä mitä en osannut odottaa.

Joitain laskuja on varmasti vielä matkalla, vaikka en satukaan muistamaan mitä ne voisivat olla. Aina niitä tulee. Käyttötilillä on 270€ jonka pitäisi riittää kattamaan KAIKKI menot ruoat ja autokulut poislukien. Tuon summan pitäisi riittää mutta en vain päässyt ensin ajatuksesta että puskan takaa tulisi jokin ikävä yllätys.

Onneksi olen valmistautunut tällaiseenkin. Muistatteko keittiössä säilyttämäni hätävaran? Ruskeassa paperipussissa olevia vitosen seteleitä ruokarahana suureen hätään?

Tuo raha on saanut kavereita.

Muistatteko kun kerroin että voitin Ostohyvityksen arvonnassa? Kerroin siitä täällä. Postia saapui kuten lupasivat. Käyttöä odottaa 20€ lahjakortti vihreään kaupparyhmään. Lisäksi olen ostanut lahjakortteja aiempien kuukausien ruokabudjetin ylijäämällä. Kahdella kortilla on yhteensä 50€ ostovoimaa.
Ja onpa vielä virikkeellistä apuakin saatavilla. Smartumin seteleitä on 85€ arvosta ja näillä ajattelin ostaa ainakin sarjalipun uimahalliin sekä kustantaa itselle hierojalla käynnin.

Erityisesti tuo lahjakorttien etukäteen ostaminen on ollut hyvä ajatus. Mikäli en niitä tarvitse nyt tässä kuussa ja myöhemminkin saan ylijäämällä niitä lisää hankittua, ideana olisi viettää hyvin miellyttävä joulukuu kuluttaen mahdollisimman vähän rahaa ja hyödyntäen näitä kortteja.

Tavallaan tämä on ollut jälleen yksi keino huijata itseä mutta toisaalta myös valmistautua tilanteeseen nimeltä hätä ja tarve. Kummasti helpottaa kun tietää että vaikka joutuisin kanavoimaan saatavilla olevat käteisvarat – vaikka ruokatililtä – pystyn silti asioimaan ruokakaupassa ja jopa harrastamaan turvautumatta luoton käyttämiseen. Tällainen henkilökohtaisen talouden vakauttamispaketti tällä kertaa.

4 ajatusta aiheesta “Ostovoimaa”

  1. Hah! Jälleen mielenkiintoista pohdintaa. Ei ole tullut mielenviereenkään ostaa itselle lahjakortteja! Pistänpä harkintaan tämänkin. Minullekin pamahti 40 lasku, jota en ole muistanut tehneenikään. Olen piriparka jossain vaiheessa vastannut puhelinmyyjän maanitteluun myöntävästi, ja nyt tulee sitten lehti, jota en muista tilanneeni, kotiin kannettuna.

  2. Yes! Näin se menisi itselläkin ideaalitilanteessa. Hyvä ajatus tuo lahjakorttien ostaminen budjetin ylijäämällä. Mulla ei vielä ole suuremmin budjettia jäänyt yli, mutta pistetään korvan taakse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *