Näkökulmia lisätyöstä 5

Tässä ajankohtaisimmat aatokset aiheesta meikäläinen ja lisätyö.

Kuva: Ambro / freedigitalphotos.net

Voittajafiilis!

Tein lisätyöinventaariota. Listasin tekemiäni asioita ylös ja punnitsin jokaisesta sekä hyvät että huonot puolet.

Juttu meni siinä mielessä aika mielenkiintoisesti että vaikka juuri kuukausitavoitteisiin laitoin että tärkeimmän lisätyön varalle pitäisi kehittää suunnitelmaa eli käytännössä kehitellä lisää potentiaalisten rahavirtojen lähteitä, toiminkin juuri päinvastoin.

Löysin pari sellaista juttua joita en tässä elämänvaiheessa halua tai jaksa tehdä. Tai vaikka jaksaisin ja haluaisinkin niin niissä oli jotakin sellaista mikä nostatti ristiriitaa. Olen halunnut kaikki lisätyöt ja keikkahommat tehdä hyvällä fiiliksellä ja ohjenuorana se onkin tosi tärkeä. Jos mielessä on pienikin epäilys siitä että jokin tekemäni työ on edes pienesti jotenkin teennäistä niin silloin sitä ei pitäisi tehdä.

Sen sijaan että olisin väkisin itselleni yrittänyt kehitellä rahaa (mikä ei ole edes välttämätöntä sillä arki pyörii nykyiselläänkin), kehitin itselleni aikaa luopumalla pienehköstä summasta rahaa ja lisätöitä. Ounastelin kuukausitavoitetta kirjatessani että kuukaudesta tulisi rauhallisempi. Tuota kirjoittaessa tarkoitin rauhallisuutta nimenomaan työnteon näkökulmasta. Ehkä kutina tulikin jostain sisemmältä ja tarvitsen mielen rauhallisuutta. Nyt kaikki turha ja tarpeeton romukoppaan, tilalle voi tulla vain parempaa. Huonoimmassa tapauksessa tilalle ei tule mitään ja silloinkin voin nauttia ajasta ja vapaudesta. Yksi juttu ei kosketa edes tätä hetkeä mitenkään, vasta loppuvuotta / talvikautta. Silti vapautumisen tunne vaikutti heti kun päätin että ensi talvikaudella en tee asiaa x. Ehkä teen sitten vuoden päästä, jos silloin siltä tuntuu.

Otan vastaan nyt vain sellaisia työtilaisuuksia joihin myöntymällä en aseta itseäni millään tavoin alttiiksi stressille tai muulle turhalle hälinälle. Tai siis ehkä punnitsen entistä tarkemmin mihin lähden mukaan. En ehkä aktiivisesti etsikään nyt mitään, joku kiva juttu saattaa tupsahtaa vastaan ihan vain sen vuoksi että olen sille avoin. Todennäköisesti tällaista tarjousta ei tule noin vain vastaan, sen hyväksyminen onkin nyt se jutun juoni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *