Minkä taloudellisen teon voit tehdä juuri tänään?

Tänään on sunnuntai. Tästä päivästä tulee kulutusvapaa päivä sillä en tarvitse mitään. Tavanomaisen ”en käytä rahaa” -päivän lisäksi tein pari taloudellisesti järkevää tekoa. Peruutin yhden lehtitilauksen netin kautta. Lehden olen tilannut ja maksanut viime vuonna, ja tässä parin kuukauden sisällä siitä olisi alkanut seuraava tilauskausi. Olen budjetoinut lehtitilauksille oman osuutensa vuosibudjettiin mutta en halua käyttää siitä vielä mitään.
VINKKI: Tieteen Kuvalehden / Tieteen Kuvalehden Historian tilaajille. Jos menet ja perut netin kautta tilauksesi, saat välittömästi peruutuksen tehdessäsi aneluviestin selainikkunaan ja voit halutessasi jatkaa tilausta tarjoushintaan tietyn jakson ajan. Parin minuutin työllä saat huomattavasti halvemman tilaushinnan.

Laitoin kalenteriin loppuvuodelle erään vuosijäsenyyden lopettamisen muistutuksen. Jäsenyys täytyy lopettaa ennen kuin vuosi vaihtuu, muuten joutuu maksamaan vielä seuraavan vuoden maksunkin. Näin kävi nyt, en muistanut joulukuulla ilmoitusta tehdä ja maksun jouduin suorittamaan.

Lisäksi katsoin että Finnairin plussapisteitä on vanhentumassa piakkoin, ja löysin niille hyvän käyttökohteen. Ostan hotellivoucherin tuntuvalla alehinnalla ennen kuin pisteet vanhentuvat. Yöpymismahdollisuutta on vuodeksi joten sitä ei tarvitse (tai pidäkään) käyttää vain käytön vuoksi. Huhtikuulla ainakin on yksi yöreissu tulossa, ehkä käytän sen silloin. Tai kesällä. Katsotaan. Normihintaan nähden säästöä tulee jopa yli 40€, sen verran halvalla lahjakortti lähtee.

Laitoin myös verkkopankin kautta viestiä josko voisin vaihtaa asuntolainani viitekoron edullisemmaksi ilman marginaalin muuttamista.

Perhosvaikutuksen kuvasi Fox

Pienillä teoilla voi aikaansaada suuria muutoksia. Mikä olisi sinun taloudellisesti järkevä teko, jonka voit tehdä juuri tänään? Perhosvaikutuksesta puhuttaessa tarkoitetaan sitä, että jokin pieni, mitättömältä vaikuttava teko voi aikaansaada tapahtumaketjun jolla on kauaskantoiset vaikutukset. Sen mitä itse olen tässä blogitaipaleen aikana oppinut on se, että juuri niitä pieniä asioita ei pidä aliarvioida. Niissä on voima joka oikein kohdennettuna aikaansaa muutoksen jolla ihminen pääsee oman taloutensa ohjaksiin (takaisin). Jos teet tänään sellaisen teon jolla säästät 2€, toisena päivänä toisen teon jolla säästät kuluissa 6€, parin viikon kuluttua teon jonka säästöarvo kuluissa on 4€, alkaa summa pikkuhiljaa olla kaikkea muuta kuin mitätön!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *