Miniloma & budjetti

Kuva: Markow76

Ensi viikolla lähden juniorin kanssa käymään Helsingissä. Käymme Sea Lifessa, joka tulee olemaan varmaankin molemmille elämys.

Kun ei asu pääkaupunkiseudulla eikä edes lähellä, tällaisia reissuja ei tule tehtyä usein. Päiväreissukaan ei tule kysymykseen, ellei sitten halua kuunnella väsyneen pienen miehen itkua ja hammasten kiristystä kotimatkalla.

Aloitin reissun suunnittelun päättämällä ajankohdan. Ensi viikolla on sopivasti muutamia lomapäiviä joten töiden sovittelussa ei tule ongelmia.

Ostin pääsyliput etukäteen Sea Lifen verkkokaupasta. S-etukortin haltijana lipuista sai alennusta. Normaali hinta olisi yhdeltä aikuiselta ja yhdeltä lapselta 24€ mutta ne sain hintaan 20€.
Ajattelin että olisi mukava matkustaa junalla, vaikka autolla tulisi ehkä halvemmaksi. Juniorikin varmaan viihtyy matkan paremmin kun voin keskittyä häneen enkä matkantekoon. Liityin VR:n Veturi -asiakasohjelmaan sillä olin kuullut että ensimmäisen matkan saa tilattua puoleen hintaan. Ehkä tällainen tarjous on joskus ollut, nyt en kuitenkaan sellaista huomannut. Niitä huippuedullisia hintojakaan ei nyt tuolle välille osunut. Junalippuihin kului noin 105€.

Hotellin valitseminen olikin sitten monimutkaisempi prosessi. Menin ensimmäisenä Omenahotellin sivuille sillä ajatuksella, että sieltä löytyy ehdottomasti halvimmat hinnat. Kolmesta Helsingin hotellista halvin oli 89,90€. Tuo hinta ei sisällä aamupalaa. Liian kallis. Seuraavaksi Sokos Hotellit tarkasteluun. Halvin hinta S-kortilla muistaakseni 117€. Edelleen tuntui liian kalliilta. Lompakosta löytyy Scandicin kanta-asiakaskortti ja ajattelin sen vielä kurkata. Yllätys oli melkoinen kun tuolta sain huoneen hintaan 99€. Varasin siis huoneen sieltä. Tuostakin olisi saanut muutaman euron vielä hintaa pois jos olisin hoksannut aiemmin että ostohyvityksen kautta saa myös Scandicista alennusta. Tuohon hotellin hintaan kuuluu tietysti aamiainen, mutta sieltä saa myös muutaman euron voucherin käytettäväksi joko hotellin ravintolassa tai aulamyymälässä ruokaan/juomaan. Jos ei muuta niin joku tuoremehu lähtee juniorille matkaan mukaan.

Muihin kuluihin ajattelin varata 80€. Menomatkan eväät teen junaan mukaan, itse tankkaan hotelliaamiaisella päivän sapuskatarpeen. Juniori on aika pieniruokainen, jotakin varmaan siellä Sea Lifessa täytyy ostaa masun täytteeksi ja eiköhän sieltä joku pehmolelu osteta myös.

Minilomalle tulisi budjetiksi 300€. Aika kallista, kun ajattelee että kyseessä on vain yhden yön reissu. Toisaalta, en haluaisi asua pääkaupunkiseudulla vaikka tällainen hoituisi noin vain, pelkän sisäänpääsymaksun hinnalla. Näemme reissulla myös perhetutun mikä on kiva asia.

Sellainen asia tuli mieleen, että jos olisin ehtinyt hyödyntää ostohyvityksen tarjouksen, olisiko se vaikuttanut hotellin kanta-asiakaspisteiden kertymiseen? Ainakin Sokos hotelleilla on sellainen käytäntö että mikäli yöpymisen varaa hotellitarjoussivustojen kautta, ei siitä voi saada itselleen bonuksia. Scandicilta saa niiden oman ohjelman pisteiden lisäksi Finnairin pisteitä mikä on aina mukava lisä. Olisikohan nämä jääneet saamatta?

Tämä on meidän yhdistetty joulu- ja hiihtoloma. Minkälaista talvilomaa teillä vietetään vai vietetäänkö?

3 ajatusta aiheesta “Miniloma & budjetti”

  1. Ei pelkästään asumisen kalleus täällä pk-seudulla vaan tosiaan liikaa houkutuksia, paikkoja, tekemistä, ostamista ja kaikki maksaa (paitsi Lasten kaupunki jota voin myös lämpimästi suositella 😀 )

  2. Kiitos tuosta vinkistä!
    Taitaa olla että tämä jää tällä kertaa väliin sillä en halua tunkea jokaista päivän tuntia täyteen tekemistä, mutta laitan aivan varmasti korvan taakse vinkin talteen! (Tai täällähän se pysyy 😉 )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *