Mietintöjä kevääseen

Hei taas!

Mietin että mistä lähtisi liikkeelle. Sain joskus kommentin missä vähän kyseenalaistettiin ”pikkupiiperrystä”, pienten tulojen perässä juoksemista ja pienten säästöjen saavuttamista sen sijaan että tekisi asioita isolla mittakaavalla. En nyt tätä tietokoneen muistioon kirjoittaessani muista tarkasti kommenttia mutta jotakuinkin tuon sisältöinen se oli.

Jollekin lienee tulevan yllätyksenä se että osa meistä joutuu yksinkertaisesti menemään itseensä pienellä mittakaavalla ja tekemään pieniä asioita, joilla aletaan vaikuttamaan omaan tilanteeseen toivon mukaan positiivisesti. Kun puhutaan henkilökohtaisen talouden hataruudesta, vähävaraisuudesta tai velkaantumisesta, joskus vain se että alkaa tarkastelemaan tilannettaan niiden pienten tulojen tai pienten säästöjen saavuttamiseksi on alkua jollekin suuremmalle. Muutosprosessi voi olla vuosienkin mittainen, kunkin elämäntilanteesta riippuen. Kaiken perustana on kuitenkin ymmärrys ja realistinen suhde omaan tilanteeseen ja omien toimien vaikutusten sisäistäminen, optimoiminen ja vakauttaminen. Jos pienillä askelilla saadaan siirrettyä fokusta vaikka nyt siihen oman rahankäytön hallintaan, jos edes yksikin ihminen saa taloutensa paremmalle tolalle tekemällä ”pieniä asioita”, on se kirjoittamisen arvoista. Eikä muuten keneltäkään muulta pois. Parhaimmillaan pienten yksityiskohtien muuttaminen taloudenpidossa voi johtaa kohentuneeseen elintasoon, jopa tukimekanismien tarpeen vähentymiseen.

Jos ihmisellä on toimissaan selkeä intentio, voi pikkupiipertäminen muuttua ajan saatossa suuriksi linjoiksi jotka muodostavat elämänlaadun huomattavankin kohenemisen rungon. Omalla kohdallani kävi niin että yhä aktiivisempi ote oman rahatilanteen mahalaskun välttämiseksi johti enenevissä määrin kekseliäisyyteen, innovatiivisuuteen ja realistis-optimistiseen toimintamalliin kaikessa mitä tein. Uskon saman tapahtuvan muillekin jotka vain sinnikkäästi myös alkuinnostuksen jälkeen pitävät kirjaa tietyistä talousluvuistaan.
Laskevan velkasaldon ja mahdollisesti kasvavan reaaliomaisuuden lukemat innostavat ja inspiroivat, ja ne luvut eivät todella aliarvioi edes pienimpiä ponnisteluja säästöineen ja lisätuloineen. Ne luvut juhlistavat jokaista uutta numeroa joka on muuttamassa yksilön henkilökohtaista taloutta kohti kantavampaa ja vankempaa pohjaa.

Minulla ei ole ollut aiempina vuosina, eikä takuulla monella lukijallakaan, mahdollisuuksia suurten linjojen toimiin. Aika paljon voi kuitenkin saada aikaan kun tekee PALJON pieniä, yksittäisesti vain vähäsen talouteen vaikuttavia muutostöitä, ohjaa ajatustapaansa uudelleen jne. Näin se vain on. Itselläni on ollut parempia ajanjaksoja, huonompia myös, kuten meillä kaikilla. Jos taustalla vaikuttavat tietyt toimintaa ohjaavat arvot, sitä onneksi ohjautuu niiden mukaisesti takaisin oikeille urille vaikka välillä tulisi sitä keinuvampaakin kyytiä.

Blogille tuntuu olevan vaikea löytää aikaa enää, elämä on kiireistä ja kaikkea meneillään, kuitenkin omien mietteideni takana haluan edelleen seistä ja erityisesti olla unohtamatta niitä opinjyviä mitä itse olen hoksannut vuosien varrella. Että palaan siihen hyvään ja toimivaan, taloudellisesti mielekkääseen elämisen rytmiin. Että en eksy vaikka välillä vähän haparoisin. Että (minulle tärkeät) pienet toimenpiteet pysyvät omassa elämässäni aktiivisina vaikka niiden arvo euroissa ei olisi suuren suuri. Blogi on mielessä usein, en vain ole saanut ajatuksia tuolta mielen syövereistä näppikselle asti samalla tavoin kuin ennemmin.

Jatkan edelleen niin pienten kuin vähän isompienkin säästöjen ja tulojen metsästystä. Kuten tiedän että moni muukin. Olen tässä viimeistellyt pari postausta jotka aikataulutan muutaman päivän välein ilmestyväksi. Ne siis tulevat joka tapauksessa vaikka en itse kirjautuisikaan tänne naputtelemaan. Harmikseni inspiraatiota on syönyt spämmiviestit joita tulee kovinkin paljon. Mietin vielä poistanko bottispammauksen kohteeksi joutuneet postaukset vai poistanko kommentoinnin käytöstä tai teen siihen joitain rajauksia. Toivoisin että spammaustilanne rauhoittuisi ja että saisin itse takaisin sitä inspiraatiota joka parhaimmillaan oli huikea. Sähköpostiin joka on blogiin linkitetty en ole viitsinyt kirjautuakaan enää koska siellä on pelkkää roskaa ja niitä bottiviestejä.

Seuraavat postaukset käsittelevät erilaisia mielipidepaneeleja sekä vuokramökkiprojektia johon lähdin mukaan. Luettavissa siis sekä pienemmän että vähemmän pienen mittakaavan juttuja. Jokaiselle jotakin (kait).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *