Marraskuun säästötilanne

Kuluva kuukausi toi muutoksia säästöihin. Suunnitelman mukaan siirsin OP:n rahaston Nordnetiin. OP:ssa en enää rahastoa varmaankaan jatkossa käytä. Lisäksi otin kirppismyynneistä kertyneitä käteisrahoja ja laitoin niitäkin Nordnetiin. S-rahastoon meni viime kuun kertyneet bonukset plus noin kymppi. Uutena systeeminä aktivoin Osuuspankista Säästölipas-toiminnon. Se on ikään kuin säästötilin ja motivaatiomittarin yhdistelmä. Nettipankki näyttää kivan visuaalisen mittarin ennalta asetetusta tavoitteesta. Omalla kohdallani 500€. Tuon täytyttyä se siirtyy sitten todennäköisimmin Nordnetiin.

Jatkossa käytän jotakuinkin seuraavia askeleita säästämisessä:

1. Pieni kuukausipanostus S-Pankin rahastoon.

2. Kirppismyyntien tilisiirroista ainakin osa OP:n säästölippaaseen.

3. Säännöllinen kuukausisäästäminen Nordnetissä rahastoon.

4. Nordnetistä osakeostoja sopivin erin kun salkkuun kertyy käteistä. Marraskuussa hyödynsin mm. mid cap free trade – tarjousta eli tein kauppaa ilman välityspalkkiota. Pienissä ostoerissä vähintään hyödyllistä.

Suuri euromääräinen säästösumma selittyy puhtaasti sillä että viime kuussa sain niin paljon ylimääräisiä tuloja. Lisäksi aiemmin laskusta jääneitä kirppismyyntejä sain hyödynnetyksi. Toki olisi loistavaa saada tällaista tahtia pidettyä yllä, mutta parempi lienee pitää tätä hyvänä starttina ja jatkaa kohtuudella, omaan tulotasoon soveltuvalla kasvulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *