Marrashaaste

Debbie T / Deb T blogista en shoppaa kirjoitti haasteestaan marraskuulle ja pyysi ottamaan osaa. Minä ilmoitin ottavani. Ajatuksena tehdä tiukka mutta toteuttamiskelpoinen suunnitelma.

Tämäntyyppiset haasteet ovat itselle monelta kantilta arkipäivää, kun säästökeinot ja tiukka ruokabudjetti jne. on otettu jo aikaa sitten käyttöön. Kuitenkin AINA sitä lipsuu joistain asioista, ja aina voi tehokkaammin toteuttaa vyönkiristystä.

Oma marrashaasteeni tulee olemaan seuraavanlainen: Vaikka olen säännöllisesti tyhjännyt varastoa ja kaappeja, löytyy omakotitalosta ihan varmasti pois heitettävää tavaraa ja paljon. Koska itse käytän yleensä muiden vanhoja tavaroita loppuun asti, suurin osa lienee elämänkaarensa päässä olevaa lajittelukelvotonta, oikeaa romua. Yritetään löytää jotakin muutakin.
100 tavaraa löytäköön tiensä muualle. Näistä vähintään 20 kierrätykseen / lähetystorille tai huutikseen.

Säästämiskeinona haastan itseni hakemaan sukulaisen mökiltä ilmaista polttopuuta. Peräkärry löytyy, tarvitsee vain nähdä vaiva puut hakeakseen. Varaava takka säästää sähköä tehokkaammin kun siinä on puuta mitä polttaa, heh.. Vielä ei muista kuinka kylmä talvella voikaan tulla ja vaikka puuta nyt vielä löytyy, se kyllä loppuu jossakin vaiheessa. Nyt kun mökkitie vielä on kulkukelpoinen, sinne kannattaa mennä.

Roskaruokaa saan hakea kaksi kertaa loppukuun aikana. Kaksien pikkujoulujen dagen efter -sapuskat.

Ruokabudjetti 110€ sis. em. roskaruoat. Vähemmälläkin menisi, mutta tässä viime päivien aikana kaikki kaapit on kaluttu loppuun kun olen ollut käymättä kaupassa. Täytyy siis ostaa aivan perusaineksiakin. Katsotaan, tietysti hyvä jos voi nipistää tuosta summasta jotakin.

Bensaan 30€. Tästä ei pitäisi harmaita hiuksia tulla, sen verran pieniruokainen auto on, enkä ole mökkireissun lisäksi suurempia ajelemassa. Tällä hetkellä tankki on puolessa.

Lisätyötä 150€ arvosta. Tämä oli melko helppo, sillä kirjoittamista seuraavana päivänä (kirjoitin tekstin valmiiksi ja jätin odottamaan viikon puoliväliä) sovin lisätyötä 145€ arvosta. Luvut bruttopalkkaa.

Teen joululahjoista listauksen, mutta en osta mitään ennen joulukuuta. Itse asiassa olen jo aiemmin pari lahjaa ostanut. Kartoittaminen tulee helpottamaan varsinaista ostamaan lähtemistä, ja pelkästään ostamisen vuoksi ei hankita yhtään ainoaa lahjaa.

Jouluvalohankintoihin 20€. Tulee ajankohtaiseksi kohtapuoliin laittaa jouluvaloja ja -koristeita. Valot kuitenkin laitetaan aiemmin. Olen mennyt muilta saaduilla valoilla monta, monta vuotta. En muista varmasti menikö viime vuonna joitakin valoja rikki. Jos jotakin täytyy uusia, yritän tehdä sen halvalla.

1 ajatus aiheesta “Marrashaaste”

  1. Yes, kunnioitettavat haasteet sait kirjattua, varsinkin tuo sadan tavaran poistaminen! Polttopuut kannattaa ehdottomasti hakea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *