Maksan 30 000€ velkaa alle kahdessa vuodessa

Aloitin uusimman velanmaksuprojektin syyskuussa 2020. Eräänlaisen työuupumuksen, liian pitkään jatkuneen kuormituksen myötä ajauduin tilanteeseen missä mm. iso opintolaina ajautui ulosottoon muutaman muun velan kanssa. Syyskuussa minulle tehtiin ulosottoselvitys jonka pohjalta todettiin että minulla alkaa palkan ulosmittaus. Samalla kun tieto ulosoton alkamisesta tuli, oli se tottakai helpotus että sai asiat hoitoon, mutta myös antoi boostia siihen että muut velat laitetaan oikealle raiteelle.

Ulosotossa velkaa oli, lähinnä opintolainaa ja opintotukia, noin 24 200€ ja ulosoton ulkopuolista velkaa muutaman luottokortin ja käyttölainan saldoina noin 8600€.

Aloitin siis syyskuussa 2020 projektin jossa tietoisesti pyrin pitämään päättäväisyyden velanmaksun maksimoinnissa niin että tuo velkasumma pienentyisi mahdollisimman nopeasti. Äärimmäinen pyrkimys olisi saada velat kuitattua 18 kuukaudessa. Tämä on sellainen ”jos kaikki menee hyvin ja matkalla on lisäonnea” -tyyppinen tavoite. Tämän onnistuessa aikataulu olisi suunnilleen helmi-maaliskuu 2022 kun velat on kuitattu. Hopeasijoituksen tavoite on kesäkuussa 2022 joka tuo jo paljon helpotusta maksutahtiin sillä tuo mahdollistaa 2022 vuoden lomarahojen ohjauksen velkaan. Pronssisijoituksen tavoite on sitten syyskuu 2022 niin että koko homma olisi hoidettu kahdessa vuodessa.

Nyt, kun tilanne on se että velkaa on yli 30 000€ joudun todellakin maksamaan urakalla jos aion suoriutua parissa vuodessa tai alle sen. Palkasta ulosmitataan suojaosuudet huomioiden tietty määrä opintolainaan, ulosmitatusta palkasta ja lisäansioista maksan ensin uo:n ulkopuolisia velkoja pois jotta saan velkojen kokonaismäärän mahdollisimman pieneksi.

Ensimmäisen kahden kuukauden aikana edistyminen on ollut mallikasta onnenpotkujen vuoksi. Ylimääräiset tulot ovat mahdollistaneet velkojen niittaamisen strategian mukaisesti ja kokonaisvelka onkin pienentynyt lähes 6000€ vaikka kaikkia marraskuun maksuja en ole vielä tehnyt.

Kun vuosia sitten taklasin velkaa niin että maksoin 10 000€ 17 kuukaudessa, uskon olleeni jollain tavalla kulujen suhteen tiukemmilla ja ehkä lisäansiot olivat sitten pienempiä. Nimittäin se kymppitonni oli kyllä saavutus! Ja on edelleen!

Mutta nyt on maksettu se about 6000€ kahdessa kuukaudessa ja vaikka tahti hiljentyykin tästä, tippuu lainasta silti perusmaksuilla 900€/kk tai sitä luokkaa. Kaiken ylimääräisen pumppaan kuitenkin velanmaksuun ja välietappina voisi olla vaikka kokonaisvelan tippuminen alle 20 000€:n ja toki teen ison huomion siitä että velkaa on maksettu täysi kymppitonni.

S-Visan luottorajaa on laskettu juuri 2000€:sta 1500€:een, yritän kaikkeni että saan marraskuun aikana tiputettua kortin velkasaldon ja -limiitin tonniin! Täytyy iloita blogissa kaikista edistymisistä että motivaatio pysyy korkealla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *