Lokakuun tavoitteet

Kuva: iosphere

Vuoden viimeinen neljännes alkaa, nostakaapa jalkaa!

Kuukaudelle asetan pari tavoitetta. Yksinkertaisia mutta tarpeellisia tähän hetkeen.

1. Kulutusvapaita päiviä vähintään 10.
Tällä hetkellä tilanne on se että päästäkseni 120 päivän vuositavoitteeseen tarvitsen loppuvuoden kuukausilta keskimäärin 12 päivää / kuukausi. Joulukuun pyhäpäivät tekevät helposti sen että vaikka nyt ja marraskuussa tulisi 10 kulutusvapaata päivää, voin päästä silti maaliin tämän tavoitteen suhteen.

2. Opettele sanomaan EI.
Osa syyskuun kiireestä tai sen tunnusta syntyi kun sain tarjouksia työkeikoista, joihin ensin suostuin vaikka en olisi halunnut ja jotka jouduin myöhemmin perumaan. Kaikkeen ei tarvitse suostua! On pakko osata kieltäytyä, varsinkin sellaisesta joka ei ole vähintään ”Loistavaa!”-listalla. Karsimista, karsimista. Sillä lailla aurinko pääsee paistamaan kivoille pienille versoille joista voi joskus kasvaa järjettömän suuria, hedelmää kantavia puita.

3. Antaa elämän soljua raiteillaan.
Syyskuussa hämmensin elämäni soppaa aika monella saralla. Niin taloudellisia, ihmissuhteisiin kuin muuhunkin vapaa-aikaan liittyviä  vetoja, osin extremejäkin, tuli tehtyä. Nyt on hyvää aikaa antaa näiden hämmennyksien antaa asettua. Jutun kuvassa mies juoksee oravanpyörässä mutta tekee sen tietoisesti ja hymy huulilla. Se on osuva kuva ja näin itsenikin tulisi suhtautua tulevaan kuukauteen. Mitään ihmeempiä ei tarvitse tapahtua, kunhan mennään tehtyjen suunnitelmien mukaan. Yleensä tällainen tietty suunnittelemattomuus ja avoimuus on mahdollistanut suuriakin juttuja ja nyt viime kuussa alulle pistetyt muutokset saavat itää rauhassa.

Rahaa varmaan taas kuukauden aikana tulee ja sitten pitäisi yrittää pysyä kärryillä mihin ne menevät. Lisäpotkua lainanlyhennyksiin nyt ainakin. Katsellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *