Lokakuun katsaus

Lokakuu meni. Huh mitä vuoristorataa.

Tavoitteet täyttyivät seuraavasti:

1. Kulutusvapaita päiviä vähintään 10.
Näitä kertyi suhteellisen iisisti 12. Keskiarvossa suunnilleen mennään

2. Opettele sanomaan EI.
Pääsin sanomaan ei pariinkin otteeseen. Kuukauden ajan olen ollut niin kiireinen että on kieltämättä tullut tunne että nyt on haukattu liian suuria palasia mutusteltavaksi. Aivan loppukuuta kohden aloin jopa toivomaan että tulisin kipeäksi tai että muuten saisi peruutettua luvattuja hommia.
Järkyttävä paineen tuntu töiden saralla alkaa onneksi helpottamaan ja apua tilanteeseen on mietitty. Lisätöiden suhteen on alettu miettimään jos saisin jakaa työmäärää lisäväen kesken.
En lupaudu enää mihinkään mikä ei ole välttämätöntä. Koulu alkaa ensi viikolla täydellä teholla ja on taas yksi stressitekijä vaikka mielekästä ja vapaaehtoista toki onkin.
Priorisointia ja karsimista, siinä loppuvuodelle kantavaa teemaa.

3. Antaa elämän soljua raiteillaan.
Vuoristorataa tosiaan ollut. Erittäin hektistä. Työhon liittyen ehkä liiankin, ei tällaista menoa halua tai jaksakaan määräänsä enempää. Nyt alkaa olla mitta täynnä kun kroppakin reagoi huomattavasti tavanomaista enemmän kiireeseen ja ”tulospaineeseen”. Tulospaine siksi heittomerkeissä että ihan kirjaimellisesti asia ei niin ole mutta kuitenkin oman työn panos on tärkeä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi näin niin kuin työn puolesta.
Vapaa-ajan tarpeen lisääntyminen johtuu siitä että olen alkanut tapailemaan muitakin kuin työ- ja lapsuuden kavereita. Kivaa vaihtelua yksin vietettyihin aikoihin verrattuna.
Muuttamiskuviot alkavat hahmottua. Ensi viikon aikana tiedän tarkemmin ajankohtaa milloin muutan ja myös nykyisen kämpän myymiseen liittyen saattaa jotakin nytkähtää liikkeelle ensi viikolla. Saa pitää peukkuja! Tällä hetkellä ei ole voimavaroja miettiä myymiseen liittyviä asioita mutta yksi vaihtehto tuli niin lähelle että se täytyy kyllä tsekata.
Nyt on menty pari kuukautta suurella vaihteella. Osin haluan vaihteen pitää päällä mutta mielenterveyden ja ihan fyysisen jaksamisen vuoksi nyt voisi tulla sellainen tasaisempi vaihe seuraavaksi.

Marraskuun tavoitteet sanoitan alkuviikosta. Lähden viettämään viikonloppua muualle ja se menee nyt etusijalle.

Raha-asioista sen verran että kuukausi sitten ajattelin että lainoihin tekisin lisälyhennyksiä jos en muuta ”ylimääräisillä” rahoilla keksi. No enhän tehnytkään mitään ylim. lyhennyksiä. Enkä kyllä varmaan tee marraskuussakaan mutta siitä lisää sitten kun palaan seuraavan kerran kirjoittamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *