Lokakuu – velka numeroina päivitettynä

Tein 60€ lisälyhennyksen Visaan. Kuten aiemmin kirjoitin, meinasin jättää sen tekemättä koska ”se on niin vähän”. Pöh. Viime kuulta siis tuokin on mukavasti pienentynyt.
S-Pankin sivuilta otin kuvakaappauksen tuosta kortin tilanteesta. Koska graafit ovat kivoja, on mukava seurata kuinka käyttämättömän luoton osuus (vihreä) valtaa alaa käytetyltä luotolta.

Vanhat tavat istuvat tiukassa. Lisätöiden palkkatilillä on jonkun verran rahaa, kuin odottamassa sitä että siirrän sen johonkin laskuun tai velkaan. En tiedä mitä sillä tekisin. Koska olen tottunut siihen että kaikki siirtyy eteenpäin lähes välittömästi, on nyt sellainen odottava tunne että mihin sen siirtäisin. Kai sitten Visaan ensi kuussa.
Jos vaikka tässä kuussa velka on pienentynyt noin 600€:lla, on täysin riippuvaista töiden määrästä, pystynkö samaan tulevina kuukausina. Minimilyhennyksillä velkoihin menee noin 450€ mikä on hyvä summa sekin, mutta ainakin ensi kuulle hyödynnän tuota tilille jäänyttä rahaa.

8 ajatusta aiheesta “Lokakuu – velka numeroina päivitettynä”

  1. Wau! hyvä tahti sulla lyhennyksien kanssa. Jos ylimääräistä kertyy niin samantien vain lyhennyksiin. Aina sitä korkoa tulee vähemmän maksettua mitä pienempi on velan pääoma. Vuoden 2014 kun lyhentelet hyvää tahtia ni sähän olet suunnilleen velaton siinä vaiheessa.

  2. Vaikka näillä samoilla summilla olen pyörinyt monta vuotta, vasta tämän vuoden puolella edistystä on oikeasti alkanut tapahtua. Snowballing eittämättä tuo vaikutuksensa kun nykyisen ison lainan lyhennyksen mitoitin tarpeeksi suureksi.
    Tavoitteena todellakin on saada nämä velat hoidetuksi ennen kuin kalenteri näyttää vuotta 2015.

  3. Tästä on tulossa oma kirjoitus, mutta lyhyesti sanottuna; säilytän yhden luotto-ominaisuudellisen kortin. Ehkä tämä on postaus jonka seuraavaksi julkaisen.

  4. Niin tulen luultavasti tekemäänkin. Se, että lisätyön rahat ovat nykyään vapaammin käytettävissä siinä missä aiemmin ne menivät samantien eri lyhennyksiin, aiheuttaa ehkä vielä joitain kuukausia askarrusta. Velkojen sulaminen tuottaa kuitenkin juuri nyt sen parhaan sokerihumalan, parasta siis ottaa siitä kaikki irti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *