Lisäansiot marraskuusta maaliskuuhun vol 1.

Vaikka en ole tänne päivittänyt (pitänyt on) niin olen koko ajan pitänyt kirjaa lisätuloista. Järkevintä lienee laittaa kaikkien rästiin jääneiden kuukausien kulut yhteen pötköön niin saadaan ne pois alta.

Käydään tässä viestissä vuosi 2018 loppuun ja otetaan sitten vol 2. jossa pikakelataan vuoden ensimmäinen neljännes lisätulojen näkökulmasta läpi.


Marras- ja joulukuu päättivät vuoden passeleihin lisätulovirtoihin. Välillä tuhansissa euroissa virranneet lisärahan lähteet tippuivat odotetusti mutta kyllä sieltä saatiin puserrettua mehuja irti niin että tyytyväinen sai olla.

Mitä vuoden aikana tapahtui?

No ainakin hartaudella kerätyt Opiskelijan Plussa-rahat joilla oli tarkoitus kustantaa meidän perheen joulupöytä, saatiin todella pidettyä niin että niitä ei ennen jouluostoksia käytetty. 130 euroa ”ilmaista” rahaa kulutettiinkin Keskolle varsin kevyin mielin. Joulumätöt poikineen sai tuolla rahalla. Jes, hyvä, vuonna 2019 uudestaan hehe! Osan vuodesta vielä ehdin saada tuota etua joten keräillään ilman muuta.

Lahjakortteja tuli kerättyä vuoden 2018 aikana 430€ arvosta. Tuolla rahalla saimme kotiin mm. uuden televisiotason ja urheiluvaatekerrastoni sai rutkasti täydennystä. Kaikki sellaisia hankintoja mitä ns. omalla rahalla en olisi raaskinut tehdä.

Lisäansioita kun kerää pienistä eri lähteistä, ei välttämättä ymmärräkään miten isoksi puro voi kasvaa. Vuoden 2018 puro kasvoi lopulta 11 677,51€ arvoiseksi! Sen verran rahaa tai rahaan rinnastettavia hyödykkeitä sain! Aivan uskomatonta kyllä.

Yksi iso siivu tuli viime kevään keikkatyöstä jossa vietin kyllä paljon aikaa muiden omien menojeni lisäksi. Olin paljon pois kotoa. Mielelläni en samanlaiseen enää palaa mutta kokemusta ja uusia kontakteja rikkaampana on nyt hyvä noitakin aikoja miettiä.

Nyt kun taas yhden kalenterivuoden on (pääasiassa itselle) taulukkoon numeroita merkinnyt niin voi todeta että fokusoiminen ja oman tekemisen tiedostaminen on voima joka kantaa. Ilman tiedostamista siitä että tekee jotain jolla on potentiaalista hyötyä, jää hyöty vain sinne potentiaalin tasolle eikä konkretisoidu.

Vuoden 2019 aikana jatkan edelleen säännöllistä ja tavoitteelista lisäansioiden keräämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *