Lisää rahaa (nopeasti)

 Tämä on  jatkoa juttusarjaan ”Näillä hakusanoilla blogiin päädytään”. Viimeksi mietittiin Kuka auttaisi velkaista?.

Olen ollut lukemattomia kertoja tilanteessa jossa olen tarvinnut lisää rahaa ja mieluiten nopeasti. Aiemmin turvauduin vääränlaisiin keinoihin. Dinersia käytin kauppaostoksilla ennen palkkapäivää, saatoin ottaa käyttölainasta parin sadan siivun käyttöön jne.

Lisärahan tarve onkin yksi keskeinen teema tässä blogissa. Tarve ei ehkä enää niinkään kohdistu arjen pyörittämiseen vaan niiden edellisten lisärahan tarpeiden korjaamiseen eli velanmaksuun.

Mikä sitten olisi hyvä keino saada lisää rahaa nopeasti? Täälläkin niitä on pyöritelty, useampia eri mahdollisuuksia. Nopeaa ratkaisua ei taida olla, ainakaan sellaista joka kantaisi kovin pitkälle. Sen sijaan että tarvitsisi lisää rahaa, pitäisi tehdä lisää rahaa että sitä ei tarvitsisi. Eikö niin?

Miten sitten määritellä tuo ”nopeasti”? Tarkoittaako se että tänään? Ensi viikolla? Taitaa jäädä tavaran myyminen ainoaksi sellaiseksi keinoksi jolla voi tehdä nopeasti rahaa. Mieluiten niin että tapaa ostajan kasvotusten, tavara ja raha vaihtavat omistajaa ja näin on saatu rahaa.

Jokaisena päivänä voi tehdä jotain sen eteen että esimerkiksi kuukauden kuluttua saa sitä lisärahaa. Sen eteen täytyy nähdä vaivaa, tehdä töitä. Kirjoitan tätä maaliskuun loppupuolella, ja kuukauden aikana olen tehnyt lisärahaa jotka saan käyttööni huhtikuussa. Jos ilmoittaisin vain tulopuolen voisi joku luulla että on helppo tehdä lisää rahaa vaikkapa 600€. Todellisuudessa olen työskennellyt useana päivänä sen eteen, kymmenenä ehkä.
Kuukausi / muu palkanmaksuperiodi on yleisesti ottaen se ainoa nopein väylä tehdä lisää rahaa.

Tee tänään rahaa tulevaisuuden tarpeelle, ei eilisen!!

Mikä elämässä on sellaista mikä aiheuttaa tarpeen ylimääräiselle rahalle?

Tavara x menee rikki – vastauksena hätävararahasto.

Kuukausimenot ovat suuremmat kuin tulot – vastauksena budjetointi.

Halu – vastauksena tarve, kärsivällisyys ja säästäminen.

Oma tarpeeni tosiaan kumpuaa siitä että haluan mahdollisimman nopeasti eroon veloista. Koska maksuun menee useampia kuukausia, voin tehdä kärsivällistä rahaa. Lisää rahaa nopeasti –  on toki ollut tarve itsellekin, lukemattomia kertoja. Siinä missä aiemmin käytin luottokorttia ruokaostoksiin vähän ennen palkkapäivää, voin nykyään ottaa käyttöön ruokarahajemman, vitosen seteleitä muutamien kymppien edestä joita olen kukkarosta sivuun ajan kuluessa laittanut. Parina viime kuukautena olen myös ostanut ruokabudjetin ylijäämällä lahjakortin, joita voin tarpeessa käyttää myös esim. bensan ostoon kiperässä tilanteessa.

Olisiko niin että taikasanana on säästäminen ? Jos eksyit tätä lukemaan otsikon kaltaisella haulla, tee kuten minä ja ala laittamaan esimerkiksi niitä vitosen seteleitä, tai vaikka kahden euron kolikoita, piiloon kirjekuoreen. Jossain vaiheessa siellä on tarpeeksi että viikon ruokaostokset voi tehdä ilman luottoihin kajoamista. Jos tiedät että tarvitse joulukuussa veromätkyihin 400€, ala keräämään rahoja jo nyt, että tuota summaa ei tarvitse keksiä sitten loppuvuodesta jostain. Mikä tarve onkaan, kannattaa miettiä onko tarve toistuva ja mitä toimenpiteitä voisi tehdä jatkoa ajatellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *