Lisää rahaa (nopeasti) 3

Tämä on  jatkoa juttusarjaan ”Näillä hakusanoilla blogiin päädytään”. Neljä vuotta sitten pohdittiin samaa aihetta ja vuosi sitten palattiin nopean rahan pariin. Nyt on aika takoa lisää rahaa nopeasti. Tekstitunnisteellla ”hakusanasarja” löydät edelliset tekstit. Voit myös seurata tekstiin upotettuja linkkejä aiempiin kirjoituksiin.

Iosphere taikoo lisää rahaa.

Tähän tulee nyt ”juttusarjan” artikkeli numero tres. Sinänsä ei mitään uutta auringon alla, otsikko nyt sattuu olemaan sellainen hakukoneseksikäs ja siten yksi blogin klikatuimpia otsikoita onkin alkuperäinen juttu, vaikkei sisällöltään mikään novelliorgasmi olisikaan.

Ihminen joka pohtii rahantarvettaan ja haluaa pätäkkää nopsaan lisää omaa varmaankin tietyn käsityksen siitä mikä määre ”nopeasti” on juuri hänelle. Tässä blogissa olen kirjoittanut useamman vuoden niin velan maksamisista kuin lisärahan tienaamisistakin. Voisin sanoa omaavani vähintään auttavat tietotaidot rahan hankkimiselle (kuluttamiselle toki myös). Yksi tapa jolla erilaisia ansaintamekanismeja voi jakaa kategorioihin on se miten nopeasti vaivannäkö muuttuu konkreettiseksi rahaksi.
Kuten jo neljä vuotta sitten todettiin, lisää rahaa (nopeasti) olikin sellainen juttu että taikakeinoa ei ole vaan ennemmin pikavoittojen tarvetta tulisi minimoida tekemällä asian eteen jotakin pitkäjänteisempää. Vuosi sitten muisteltiin uudelleen aihetta lisää rahaa (nopeasti) 2 ja todettiin että kyllä se viisaus piilee eteenpäin katsomisen kyvyssä. Jollain tavalla siis tämän hetken halu ja tarve saada lisää rahaa tulee sisällyttää osaksi myös tulevaisuutta. Lisää rahaa kakkosessa sanottiin: 

Tämän päivän ponnistelut ovat lisää rahaa huomenna, ensi viikolla ja ensi kuussa. Valitettavasti sitä suurta salaisuutta ei ole jolla sitä lisävaluuttaa nopeasti saa. Sen hyväksyminen auttaa hahmottamaan sinua itseään jonkin matkan päähän jolloin lisäraha kuitenkin tuntuu IHAN YHTÄ HYVÄLTÄ kuin se tuntuisi tänään.

 Sinua, joka syystä tai toisesta tätä luet ja koet että todella tarvit lisää rahaa johonkin, oli se sitten sitä velkataakan karsimista, lomareissusäästöä, hätävararahaston keräämistä tai yleistä talouden tasapainotusta varten, lue seuraava lause ajatuksella. Osallista tämän päivän Sinä työskentelemään huomisen Sinun eteen!

Että Lisää rahaa (nopeasti) 3 olisi edes vähän jotain muuta kuin ykkösen ja kakkosen toistoa, olen koonnut yllä olevan tekstin ja postauskuvan lisäksi alle aikamääreittäin jaoteltuja lisäansaintamenetelmiä joita blogissa on käsitelty. Nämä toimivat esimerkkeinä siitä miten nopeasti mikäkin tapa saada lisää rahaa konkretisoituu. Lisäksi kannattaa miettiä mitä kaikkea on tai ei ole mahdollista tehdä samanaikaisesti.

Melko nopealla vilkaisulla voi todeta että mitä kauemmas aikajänteellä menee, sen enemmän kelpoisia vaihtoehtoja ilmenee. Tai ennemminkin toistettavia ja ennakoitavampia. Lista on toki nysä ja siellä voisi olla mitä vain palkankorotuspyynnöistä uudelleen kouluttautumiseen ja tuttujen korottomaan lainaan. Ajatuksen herättäjän lienee toimiva ja jokainen voi tehdä vastaavan listan omista aikamääreellisistä lisärahamahdollisuuksistaan.
Tavaraa voi myydä nopeasti pois mutta ennen pitkään myyntikelpoinen / rahanarvoinen tavara loppuu. Kaverikaan ei välttämättä joka viikko ole kakun leipomiseen apua tarvitseva ja lumitöitä ei ainakaan eteläisessä Suomessa tarvi välttämättä pitkin talvea tehdä naapurin poissaollessa. Vakaampaa ja säännöllisempää lisäpätäkkää tulee ihan rehellisestä ja aidosta työnteosta. Olen sanonut aiemmin ja sanon nytkin että työtä kyllä tässä maassa riittää, erityisesti pätkämallin duunia ja keikkahommia. Omat sivutyöni eivät ole olleet yleensä sieltä pyramidin huipulta enkä sellaisia odottaisikaan. Sen sijaan olen tehnyt työläismuurahaisen juttuja yhtä sun toista. Lisätyönä ja vaihteluna menee kyllä, erityisesti kun fokus on siinä että sitä rahaa todella tarvitsee lisää. Sitä en tiedä miten tarkalleen on tilanne jos on jollakin työttömyysetuuksilla ja tekee keikkahommia. Voi olla että etuuksista karsitaan ja se ei taas palvele lainkaan alkuperäistä tarvetta saada tuohta lisää.

Kuukausienkin päähän vaikuttavia asioita voi laittaa liikkeelle jo nyt. Itsellä taitaa olla ennätyksenä noin yhdeksän kuukauden päähän sovittu työkeikka. Pieni juttu jonka olen merkannut kalenteriin, ja jonka eteen teen hieman suunnittelutyötä ja olen toiveikas että se poikii sitten lisää sellaista mitä haluan tehdä.

Vaikuttavuus omaan talouteen perustuu siihen että tiedostaa mikä vaikuttaa mihinkin. Jos teen tänään asioita jokaisesta sarakkeesta, osaan odottaa siitä tulevan hyödyn konkretisoituvan tiettyinä aikoina. Jos toistan samaa kahden viikon päästä, tiedän taas että kustakin sarakkeesta tipahtaa sitten omina aikoinaan sitä konkretiaa kukkaroon jne. Lopputulos on se että aiemmin tehty työ kilahtaa kassaan ja samalla teen taas seuraavaa sykliä varten hommia.

Huhtikuu on itselläni kuukausi jolloin teen toukokuun eteen rutkasti työtä eli noin kuukauden aikajänteellä. Suurin ajallinen panostus on ”kuukausirahan” eteen. Olen kuitenkin nähnyt hieman vaivaa ”pidemmän rahan” vuoksi eli jotakin olisi luvassa myöhemminkin. Toisaalta minulla on katsottuna pari varteenotettavaa myyntiartikkelia jotka saattavat mennä hyvinkin nopeasti tori.fi/huuto.netissä kaupaksi. Monella rintamalla edetään siis.

Jos VelatOn olisi poliittinen puolue sen slogan voisi seuraavassa vaalikampanjassa olla

Liity itsesi osallistamistalkoisiin vauraamman huomisen puolesta!
(Onneksi VelatOn ei ole puolue. Vain pyrkimys pitää kurssia sellaisella keskitiellä että pärjää vaikka elämäntilanteet muuttuisivat. Ja ehkä se että voisi joku päivä olla ihan aidosti velaton.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *