Lisää rahaa (nopeasti) 2

Tämä on  jatkoa juttusarjaan ”Näillä hakusanoilla blogiin päädytään”. Kolme vuotta sitten julkaisin sarjassa tekstin ykkösosan. Löydät sen tekstitunnisteella.

Viikosta toiseen yksi luetuimmista postauksista on Lisää rahaa (nopeasti). Se saa paljon klikkejä ja onhan otsikko sinänsä houkuttava.
Kun jutun lukee tuleekin vastaan pettymys sillä otin toisenlaisen kulman asiaan. Toki, otsikko mukaili sen hetken hakusanakomboa jolla päädyttiin lukemaan tätä blogia. Nopea raha siis kiinnostaa!

Salaisuus joka postauksessa piilee ei ole vanhentunut lainkaan.

Hieman eri sanajärjestyksessä sama viesti voisi kuulua näin:

Työskentele tänään huomisen vaurauden eteen.

Sotkuisen tai ainakin epämiellyttävän taloustilanteen eteen voi sotia kahdella rintamalla. Toisaalla urakoidaan aiemmin kertyneiden velkojen nujertamiseksi, toisaalla siloitellaan tietä tulevaa varten.

Oma tilanteeni on ollut välillä niin levällään tässä viime vuosien aikana että ihan aina en ole tulevaa polkuani riittävän hyvien kyennyt varmistamaan. Viime vuoden maaliskuussa kerroin kuinka jouduin lunastamaan kaikki säästöni ja silti tilanne ajautui siihen että miinuksella mentiin. Aiemmin kerätty säästö kuitenkin toimi katujyrän lailla ja siloitti suurimmat kuopat ja näin vain vuosi on mennyt ja edelleen täällä ollaan. Uusimmat vouhotukseni kuten mökkikaupat ja yrityksen perustamisen pääoma toki ovat pitäneet huolen että säästöpuolella mennään edelleen taantumahengessä. Toki katse on jo pitkälle eteenpäin ja hitaasti aletaan miettimään myös tämän puolen aktivoimista.

Jos ajattelee itsensä tilanteeseen jossain lähitulevaisuudessa jossa kituutellaan palkkajakson viimeistä viikkoa tai muuten hiljakseen köytetään vyötä yhä tiukemmalle, minkä neuvon luulet että tulevaisuuden minä antaisi? ”Varustaudu, valmistaudu, ennakoi, näe nokan kärkeä pidemmälle…”. Ehkä jotakin tuon tyylistä.

Palataan taistelurintamalle. Koska aikakonetta ei vielä ole ainakaan leffamaisessa käytössä niin et voi antaa menneisyyden itsellesi vinkkiä valmistautua keräämään satanen tai kaksi lipaston alalaatikon pohjalle. Mutta tänä päivänä voit tehdä kuukauden ja kahden päähän tulevaisuuden sinälle palveluksen ja tehdä ylimääräisen työvuoron, myydä jotakin (oma 100 tavaran myyntihaastetilanne 16/100, 166€), tehdä tulevaisuuden kulutusta vähentävän säästöpäätöksen, alkaa kerätä varauksia pihatöihin, renkaiden vaihtoihin ym naapuriaputyyppiseen.

Kun teet jotakin tänään, hyödyt siitä huomenna. Kuten aiemmin jo sanoin, työskentele tänään huomista varten.
Yllättävän nopeasti ollaan jo huomisessa, ensi viikossa, ensi kuukaudessa. Tämän päivän ponnistelut ovat lisää rahaa huomenna, ensi viikolla ja ensi kuussa. Valitettavasti sitä suurta salaisuutta ei ole jolla sitä lisävaluuttaa nopeasti saa. Sen hyväksyminen auttaa hahmottamaan sinua itseään jonkin matkan päähän jolloin lisäraha kuitenkin tuntuu IHAN YHTÄ HYVÄLTÄ kuin se tuntuisi tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *