Laskin S-Visan luottorajaa! Näin pääsee luottokorteista eroon

S-Visa on kulkenut lompakossa kauan. Se muistaakseni tarjottiin kun asioin ihan toista asiaa S-Pankin palvelupisteellä. Kortti tuli tavallaan hakematta sitä siis. Tämähän oli pitkään hyvinkin edullinen luottokortiksi. Vuosimaksuton, pieni korkoa ja peruspankkipalvelutkin ilmaisia.

Minä en tarvitse niin monta tuhatta euroa luottokorttisaldoja ”varakäyttöön” mitä tällä hetkellä onkin myönnettynä. Ja käytettynä. Siksi suunnitelma niiden poistamiseen elämästä on tärkeä olla olemassa.

S-Pankki on nyt kuitenkin lähtenyt tielle jolla tarvitaan lisää rahaa. Pankki lainoittaa enenevissä määrin asuntolainoja sekä pienyrittäjiä. Asiahan on todennäköisesti paljon monimutkaisempi mutta yksi mistä rahaa saadaan on luottojen korot. S-Visan korko on noussut 5,80% –> 7,95%. En ole ihan varma olisiko tuo alempi korkotaso ollut vieläkin alempi vuosia sitten. Mutta nousemassa korkotaso lienee edelleen! Ymmärsin että se pomppaisi alkuvuodesta jonnekin 9% tienoille. Tämä alkaa olla jo luottokortiksi korkea taso eritoten kun vertaa perinteisten pankkien kortteja. Matkaa Norwegianin Visan 20% korkoon toki vielä on.

Oma matkani kohti yhden luottokortin käyttöä vaatii sen että S-Visan tulee kuihtua pois.* Nyt kun sain monen onnekkaan käänteen myötä kortille maksettua useita satoja euroja ja luoton kokonaismäärä laski alle 1500€:n, laitoin verkkopankin kautta aspaan viestiä että limiitin saisi säätää kahdesta tonnista tuohon 1500€:een. Tämä muutos tulee maksamaan 5€, mutta se takaa sen että voin käyttää jälleen yhden 500€ vähemmän luotolle elämiseen! Minä en tarvitse niin monta tuhatta euroa luottokorttisaldoja ”varakäyttöön” mitä tällä hetkellä onkin myönnettynä. Ja käytettynä. Siksi suunnitelma niiden poistamiseen elämästä on tärkeä olla olemassa. Tämän vuoden aikana olen laskenut saldoja luottokorteista kokonaisuudessaan 3500€ ja se tuntuu hienolta!

* Yhden luottokortin käyttö on ultimaattisesti se että käytän tarpeeseen omaa säästötiliä jolta voi maksaa isommat hankinnat ja sitten maksella itselle takaisin. Kunnes ollaan siinä tilanteessa, voi vastuullista käyttöä ja tarvetta varten olla yksi pankin kortti mutta sinnekin on matkaa sillä se pitää ensin saada maksettua pois 🙂

Vinkki luottokorteista yksi kerrallaan eroon pääsemiseen onkin perin yksinkertainen, mutta siinä on kaksi kerrosta. Päällimmäinen kerros on konkreettista pientä toimenpidettä vaativa kerros, sisempi kerros vaatii pienen ajatustavan muutoksen ja ”mitä jos” -ajatuksen kohtaamisen.

Näin saat luottokortin poistettua käytöstä. Jos käytössä on useita, sama toimenpide toistetaan jokaiselle kortille sitä mukaa kun numerot näyttävät siltä.

  1. Selvitä luotonantajan myöntämien luottokorttien saldorajat nollasta siihen summaan mikä sinulla kortilla on. Tämä vaihtelee voiden olla tasasumma tuhannen euron välein, tai vaikkapa 300 – 500 – 800 – 1500 – 2500 – 3500 – 5000. Tai jotain muuta. Tililuotoissa joihin samaa voi hyödyntää saldot voivat olla esimerkiksi 200 – 400 – 600 – 800 jne. Pankkien ja luotonmyöntäjien sivuilta tämän näkee parhaiten kun käy katsomassa luottohakemuksesta tai luottoehdoista näitä lukuja. Samoin voi pankin ym. tahon järjestelmästä / applikaatiosta nähdä miten luottosummat portaistuvat. Voit myös kysyä asiakaspalvelusta. Kun tiedät miten portaikko menee, toimit sen mukaisesti että uusi elämäntehtäväsi on saavuttaa aina seuraava porras niin että välittömästi kun saldo luotolla menee portaan alle, lasket luottorajan tuohon portaaseen. Poistat elämästäsi potentiaalista lisävelkaa ja lukkiutat uuden maksimiluottomäärän alempaan määrään mitä se oli aiemmin.
  2. Konkreettinen pieni toimenpide on helppo tehdä. Ja se on koukuttavaa. Ja lisää toimeliaisuutta ja tunnetta siitä että velka-asialle voi tehdä jotain. Vaikka todella vain pieni askel kerrallaan. Sisempi kerros tätä muutosta on nyt se, että luoton puolitotuuden sisältävä turva siitä että tarvittaessa voi sisäänmaksetun lainan ottaa uudelleen käyttöön, se eliminoidaan kokonaan. Laitamme (maksimit) rahaa joustavan velan maksuun mutta poistamme itse jouston ja vapautamme tuon rahan täysin pankin käyttöön ja poistamme itsemme yhtälöstä. Turvan tunne tulee saada jostain muusta. Ehkä samanaikaisesta puskurisäästöstä, tai siitä että lasket saldon vasta kun olet maksanut 50€ tai 100€ tai jonkun muun summan enemmän alle sen porrasrajan. Esimerkiksi siis niin että lasket saldon 2000€—>1500€ vasta silloin kun luottokortin saldo on 1400€. Fakta on kuitenkin se että haluat luottokorttisi pois elämästäsi. Jokaisella portaalla vaikutukset korkoihin ja minimilyhennyksiin tuovat sinua lähemmäs vapautuneempaa olemisen tunnetta. Sinun ei tarvitse tappaa petoa kerralla kokonaan, vaan voit myös poistaa siltä pistimiä ja torahampaita yhden kerrallaan!

Minulla on tätä kirjoittaessa luottokorttisaldoa vielä yhteensä 4500€ kahdella kortilla. Nämä kortit ja saldot kokevat samaa pala kerrallaan -kohtelua kuin jo poistettu 3500€. Koen äärimmäisen arvokkaaksi sen ajatuksen että vaikka tahtoisin en saa enää velkaannuttua tuota 3500€ niille korteille tai saldoille joita käytössä aiemmin oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *